DeMarcus Cousins mag bij de Bucks nog eens een gooi naar glorie doen

Basketbal |

De carrière van DeMarcus Cousins is verre van een rechtlijnige successtory geworden. Maar op zijn 31ste krijgt de getalenteerde forward opnieuw een kans om zich te tonen op het hoogste niveau. Bij de Milwaukee Bucks, de regerende NBA-kampioen, kan hij weer strijden voor de prijzen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nadat hij deze zomer geen contractverlenging kreeg bij de LA Clippers zat de voormalige olympische kampioen (goud met de VS in 2016) zonder club. Enkele dagen geleden visten de Bucks hem op. Geen slechte deal voor DeMarcus Cousins, want het betekent een kans bij de regerende NBA-kampioen. Ook al bestaat er geen garantie dat hij straks daadwerkelijk mee mag spelen voor de titel, aangezien zijn contract eenzijdig kan verbroken worden door de club.

De Bucks missen al sinds het begin van dit seizoen hun centerspeler Brook Lopez, die sukkelt met een rugblessure. Een euvel dat hem wellicht langer van het parket zal houden dan aanvankelijk gedacht. Vandaar dat Milwaukee dringend op zoek ging naar een directe versterking onder de borden, iemand die het werk van Bobby Portis en Giannis Antetokounmpo kan verlichten.

Alles om dominant te zijn

In 2010 wordt ‘Boogie’ door de Sacramento Kings als vijfde gekozen in de NBA Draft. Van meet af toont hij zijn talent. Cousins is een pivot met fantastische offensieve kwaliteiten. Een fysiek beest, die lengte combineert met explosiviteit. Cousins kan van overal scoren, ook vanachter de driepuntlijn, zeker sinds hij in 2016 besliste om specifiek op dat aspect bij te trainen.

Maar waarom zit hij dan tot voor kort zonder club? Simpel: er hangt ook een schaduwzijde aan dat etiket van supertalent. Zijn mentaliteit en attitude op het parket werden al vaak op de korrel genomen. Het gebeurt geregeld dat Cousins al lang voor zijn ploegmaats weer in de kleedkamer zit. Hetzij omdat hij zichzelf vroegtijdig uit de wedstrijd haalt, hetzij dat hij uitgesloten wordt door de scheidsrechters.

Een resem blessures

In februari van 2017 wordt de viervoudige All Star getransfereerd naar de New Orleans Pelicans, waar hij aan de zijde van Anthony Davis een gevreesd duo onder de ring moet gaan vormen. Dat lukt een tijdje, tot hij een klein jaar later zijn achillespees scheurt. Na het seizoen 2017/2018 beslissen de Pelicans om Cousins te laten vertrekken. Zijn nieuwe bestemming: de Golden State Warriors. In januari van 2019 viert hij zijn rentree op de basketbalvloer, later dat jaar betwist hij zelfs de NBA Finals.

Het seizoen daarna kloppen de LA Lakers aan. Opnieuw een mooie transfer, maar de vreugde blijkt van korte duur: hij scheurt zijn kruisbanden. Zeer jammer, want dat seizoen zullen de sterren uit LA de NBA-titel pakken in een vreemde corona-editie van de playoffs. Cousins wordt al in februari 2020 bedankt voor (niet) bewezen diensten, maar krijgt enkele maanden later toch een symbolische kampioensmedaille van zijn ex-werkgever. Eens gerevalideerd gooien de Houston Rockets hem een reddingsboei toe, maar ook daar duurt het avontuur niet lang. In februari van dit jaar mag hij alweer beschikken.

Er volgt een korte passage bij de LA Clippers, waar hij ondanks geringe speelkansen toch nog eens zijn talent demonstreert met gemiddeld 8 punten en 4 rebounds in amper 13 minuten speeltijd. Ook in de playoffs laat hij zich niet onbetuigd. De Milwaukee Bucks hopen dat ‘Boogie’ eindelijk weer het juiste spoor te pakken heeft en hen straks nog eens naar het hoogste schavotje in de NBA leidt. Maar dan moet hij wel fit blijven natuurlijk…

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Dit weekend op Eleven Sports:

Zondag 12 december

  • New York Knicks – Milwaukee Bucks om 18u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top