Staessens, Denil, Debeuckelaere en Vermeire aangesteld als refs voor de 15e speeldag in 1B

Sport | Dit weekend staat de voorlaatste speeldag van het kalenderjaar op het programma in 1B. Terwijl KVC Westerlo opnieuw een poging doet om de kloof wat uit te diepen, gaan de rest van de teams weer de strijd aan voor de tweede plek én tegen de degradatie. Dat doen ze dit weekend onder de leiding van deze refs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

10/12/2021 - 20u00: RWDM - KVC Westerlo (Brent Staessens)

Wedstrijden in 1B: 16 (6x dit seizoen)
Wedstrijden van RWDM: 3 (0x winst, 2x verlies)
Wedstrijden van Westerlo: 5 (3x winst, 0x verlies)

Op basis van de stats van Staessens is de winnaar van de topper van de 15e speeldag al op voorhand gekend. RWDM won nog geen enkele match met Staessens als ref terwijl Westerlo er nog geen enkele verloor. Al behoort een gelijkspel dan natuurlijk ook nog tot de mogelijkheden én zijn streaks er vooral om gebroken te worden. Opvallend is wel dat Staessens vier van zijn vijf duels met Westerlo ook dit seizoen floot. Dat maakt ook dat de ref in vier van zijn zes duels dit seizoen Westerlo al tegen kwam. De drie uitduels van Westerlo werden gewonnen door de Kempenaars, de enige thuismatch met Staessens als ref eindigde op een gelijkspel.

11/12/2021 - 20u45: RE Moeskroen - Lommel SK (Arthur Denil)

Wedstrijden in 1B: 25 (6x dit seizoen)
Wedstrijden van Moeskroen: 2 (1x winst, 0x verlies)
Wedstrijden van Lommel: 6 (2x winst, 4x verlies)

Lommel en Denil vormen geen al te best huwelijk. De laatste drie duels die de ref van de Limburgers floot werden allemaal verloren. De laatste twee waren dit seizoen (2-3 tegen Waasland-Beveren en 2-0 bij Westerlo). Moeskroen kwam Denil nog maar één keer tegen in een reguliere competitie (dit seizoen tegen Virton, 1-1). De andere keer was in 2019 toen de Henegouwers Dessel Sport uitschakelden in de Croky Cup (0-1).

12/12/2021 - 16u00: Waasland-Beveren - SK Deinze (Kevin Debeuckelaere)

Wedstrijden in 1B: 34 (5x dit seizoen)
Wedstrijden van Waasland-Beveren: 0
Wedstrijden van SK Deinze: 12 (4x winst, 4x verlies)

SK Deinze is - na Westerlo - de ploeg die Debeuckelaere al het vaakst tegenkwam in zijn carrière. De ref floot al 12 wedstrijden van de Oost-Vlamingen en dat leverde exact evenveel zeges als gelijke spelen als verliesmatchen op (vier van elk). Van de vijf uitduels waarin Deinze Debeuckelaere als ref had, kon het er wel geen enkele winnen (twee nederlagen, drie gelijke spelen). In schril contrast staat het gegeven dat Debeuckelaere zondag voor het eerst een match van Waasland-Beveren zal fluiten.

12/12/2021 - 20u00: RE Virton - Lierse Kempenzonen (Jordy Vermeire)

Wedstrijden in 1B: 45 (6x dit seizoen)
Wedstrijden van Virton: 5 (2x winst, 2x verlies)
Wedstrijden van Lierse K.: 6 (1x winst, 3x verlies)

Vermeire floot dit seizoen al zes wedstrijden in 1B en in vijf van die duels speelde Virton of Lierse K. mee. Enkel bij RWDM - Westerlo was één van de twee teams niet vertegenwoordigd. Toch is het pas voor het eerst dat Vermeire ook effectief het onderlinge duel tussen de twee teams zal fluiten. Virton kon nog niet scoren in de twee duels die Vermeire dit seizoen al van hen floot. Lierse K. boekte een zege (2-1 tegen Waasland-Beveren), een gelijkspel (1-1 bij Deinze) en een zware nederlaag (1-5 tegen Westerlo) met Vermeire als wedstrijdleider.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top