Het echte levensgevaarlijke pretpark achter 'Action Point'

Films |

Minimale beveiliging, maximum plezier: dat is de leuze bij Action Park, het pretpark dat centraal staat in de film ‘Action Point’. Je komt er attracties tegen die je nergens anders zult vinden en staat er vast en zeker doodsangsten uit! Maar wat als het schijnbaar fictieve pretpark eigenlijk gebaseerd is op een bestaand park? Proximus Pickx vertelt het verhaal.

Door Proximus

Deel dit nieuws

‘Action Point’ is een Amerikaanse komedie uit 2018, geregisseerd door Tim Kirkby en met in de hoofdrollen Johnny Knoxville en Chris Pontius. Het lijkt een hilarisch verhaal over een pretpark dat het niet zo nauw neemt met veiligheidsregels en zijn hele marketingstrategie heeft gebaseerd op: minimale beveiliging, maximale pret. Dat is het ook, als er geen donker kantje aan zou zitten.

Johnny Knoxville, de ster van de MTV-show ‘Jackass’ uit begin 2000, heeft het verhaal namelijk niet volledig uit zijn duim gezogen. Hij baseerde zich voor de stuntkomedie op een levensgevaarlijk pretpark dat echt heeft bestaan: Action Park. Knoxville kreeg het idee nadat hij in 2013 Matt Robertsons ‘The Most Insane Amusement Park Ever’ had gezien. De korte documentaire ging over Action Park, een themapark dat berucht was om zijn slecht ontworpen, onveilige attracties, en zijn minderjarig personeel dat meestal dronken aan het werk was.

Meerdere dodelijke slachtoffers

Action Park opende zijn deuren in Vernon, New Jersey in 1978, als onderdeel van het Mountain Creek ski resort. Het park bestond bijna twintig jaar en telde meerdere attracties en waterglijbanen die je leven in gevaar brachten. Meer nog: sommige mensen beleefden er écht hun allerlaatste dag.

In totaal maakte Action Park zes dodelijke slachtoffers. Eén op de Alpine Slide (1980), één op de Kayak Experience (1982), één op de Tarzan Swing (1984), en drie verdrinkingen in het Tidal Wave Pool (1982, 1984, 1987). De gewonden kan je absoluut niet op twee handen tellen. Uiteindelijk werd het park pas gesloten in 1996, omwille van financiële problemen en rechtszaken.

Achttien jaar later durfde een nieuw management het aan om het terrein weer te openen. Mountain Creek Waterpark ontvangt sindsdien gasten en ze keren allemaal levend terug naar huis. Zou jij durven gaan?

Bekijk ‘Action Point’ op maandag 13 december om 23u00 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontdek 'Class Action Park' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top