Team Vitality maakt LEC-team bekend

Esports | De Franse organisatie Team Vitality maakte op woensdag 8 december zijn roster voor de European League of Legends Championship in 2022 bekend. Het team wordt door velen beschouwd als een nieuwe favoriet in het competitieve landschap.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het nieuwe roster van Vitality was een publiek geheim in de Europese League of Legends-scene. De samenstelling van de verschillende LEC-teams al bekend was dankzij enkele geruchten die in de media verschenen, maar geen enkel team trok zoveel aandacht als het toekomstige Team Vitality.

Gezien de line-up die gisteravond officieel bekendgemaakt werd, is de hype niet meer dan logisch. Team Vitality koestert ambities in overeenstemming met zijn talenten: de organisatie mikt in 2022 op de titel.

Titanen zijn op komst

Twee gerenommeerde spelers vestigen zich in Frankrijk na een seizoen aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Luka “Perkz” Perkovic en Barney “Alphari” Morris zijn geslaagd in hun opzet om naar Europa terug te keren en in hetzelfde team te spelen. Een verlangen dat de midlaner en de toplaner met elkaar deelden.

In de jungle behoudt de omstreden Oskar “Selfmade” Boderek zijn plek in het team, na een split bij de organisatie. Hij is niet de enige die bij Vitality blijft. Support Labros ‘Labrov‘ Papoutsakis heeft zijn contract tot november 2022 verlengd. De Griek werd in de zomer van 2020 nog verkozen tot “Rookie of the Split”.

De laatste toevoeging aan het team is de jonge ADC Matyáš “Carzzy” Orság. De Tsjech komt rechtstreeks van MAD Lions met twee EK-titels op zak, en vervolledigt de jongste ploeg in de LEC (een gemiddelde leeftijd van 20,8 jaar). De Fransman Louis-Victor “Mephisto” Legendre neemt de leiding over als hoofdcoach na een jaar als assistent van Duke, die vorig seizoen werd ontslagen.

Het valt nog te bezien hoe zo’n team het zal doen tijdens het reguliere seizoen. Hoewel het talent van de spelers onbetwistbaar is, is er geen garantie dat de magie tussen hen zal werken. Er mislukten al verschillende Europese “superteams” tijdens de vorige seizoenen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top