Het Vlaamse Jeugdfilmfestival JEF zet bij zijn komende editie, van 19 februari tot en met 6 maart 2022, het thema wetenschap centraal. Het thema zal zowel terug te vinden zijn in de filmprogrammatie als in randactiviteiten zoals het "XL Medialab".
In de thuisbasis in het Antwerpse Zuiderpershuis voorziet JEF vier grote audiovisuele ruimtes waar de bezoeker terechtkan om onder meer de nieuwste videogames te spelen, projecties te bekijken, een levensgrote "green key"-installatie te testen, een workshop artificiële intelligentie te volgen en een "virtual reality cinema"-ervaring te beleven. De installaties zijn een selectie van zowel Belgische als internationale kunstenaars en organisaties.

Het eigenlijke filmfestival vindt niet alleen plaats in Antwerpen, maar ook in Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare, Leuven, Hamme én online. Het filmprogramma wordt in januari bekendgemaakt, maar ook daar zal wetenschap de rode draad vormen.

"Wetenschap is kennis verzamelen: nieuwe dingen leren en te weten komen", zegt Iris Verhoeven, algemeen coördinator bij JEF. "Bij JEF doen we niet liever, om al spelend met film en nieuwe media allerlei moois en ontroerends ontdekken. Een klassiek filmfestival zijn we al lang niet meer."