De Belgische filmmaker en regisseur Thomas Deknop heeft de Humo Award op het Kortfilmfestival in Leuven gewonnen. Dat heeft het festival bekendgemaakt. Deknop won met zijn film 'Binge Loving', over een vrouw die vermoedt dat haar man een minnares heeft en daarom een privédetective inhuurt.
De hoofdrollen in de film worden vertolkt door ervaren rot Sofie Decleir en debutant David Mutamba. Het is de tweede keer op rij dat Decleir een rol speelt in de film die de Humo Award mee naar huis mag nemen. 'Binge Loving' haalde het van de andere genomineerden 'The Tears of Things' van Kate Voet, 'Bug' van Abel Bos, 'Z' van Caroline Branders, 'At Night We Fly' van Gert-Jan Verdeyen en 'Chorus' van Heleen Declercq en Lie Pillet. Regisseur Deknop krijgt behalve de Award ook een geldprijs van 600 euro.

Het Kortfilmfestival van Leuven is vorige week vrijdag gestart. In totaal worden er meer dan 200 films gespeeld, die uit meer dan 2.000 inzendingen zijn geselecteerd. Behalve de Humo Award worden er nog enkele belangrijke prijzen uitgereikt: zo is er de Vlaamse Competitie met wedstrijden in de categorieën Animatie, Fictie en Documentaire, en de Europese Competitie. De winnaars van de Vlaamse Fictie en de Europese Competitie komen op de longlist voor de Oscars terecht.

Het filmfestival loopt nog tot en met 11 december in Cinema ZED in Leuven.