Na de getuigenissen over mogelijk psychologisch grensoverschrijdend gedrag bij de nationale vrouwenvolleybalploeg nodigt de Atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) de betrokken volleybalsters uit voor een gesprek.
"De Atletencommissie is in de eerste plaats in het leven geroepen om de stem van de atleten te vertegenwoordigen, ook in moeilijke tijden", reageert Ann Wauters, voorzitster van de Atletencommissie van het BOIC, in een persbericht. "Onze topsporters en jonge talenten kunnen te allen tijde met hun verhalen, bedenkingen en vragen bij ons terecht zodat deze grondig kunnen worden onderzocht en aan de juiste kanalen kunnen worden gemeld."

De Atletencommissie wil ook een gevolg geven aan hun getuigenissen. "Het is ontzettend moedig om je in een uiterst competitieve wereld kwetsbaar op te stellen. Het is belangrijk dat elke getuigenis de aandacht krijgt die ze verdient. We willen als Atletencommissie dit pijnlijk voorval aangrijpen om te leren, om te blijven communiceren met elkaar en vooral om samen constructief naar oplossingen te zoeken."

"Tevens wil de Atletencommissie waar nodig de atleten bijstaan wanneer zij in dialoog gaan met magistraat Bart Meganck, die in opdracht van Vlaams minister van Sport Ben Weyts de aantijgingen zal onderzoeken", zo klinkt het verder. "De Atletencommissie van het BOIC steunt dan ook het initiatief van minister Weyts om op een serene manier klaarheid te scheppen rond dit dossier."

Drie oud-speelsters van de Yellow Tigers (Freya Aelbrecht, Hélène Rousseaux en Valerie Courtois) getuigden maandagavond in het Canvas-programma 'De prijs van de winnaar' over psychologisch grensoverschrijdend gedrag van bondscoach Gert Vande Broek. Die reageerde zelf "geschrokken" op de beschuldigingen en kreeg ook het vertrouwen van de volleybond. Ilka Van de Vyver, huidig aanvoerster van de Tigers, besliste dan weer meteen te stoppen bij de nationale ploeg.