'Skolto', zo heet het nieuwe kindje van radiodj Sam De Bruyn. Hij lanceerde woensdag zijn webshop waar klanten ecologisch verantwoord reismateriaal kunnen vinden. Op de online shop wil hij mensen een ecologisch alternatief bieden voor gekende reisspullen.
Volgens Het Laatste Nieuws werkt De Bruyn samen met zijn man, Wannes, aan de webshop. Wannes is zelf gespecialiseerd in duurzaamheid. "Hoewel met je man samenwerken een serieuze relatietest kan zijn, loopt het voor ons momenteel supergoed", valt te lezen op hln.be.

De Bruyn reist zelf vaak en hecht naar eigen zeggen de laatste jaren steeds vaker aandacht aan het klimaat. Zo kan je volgens hem ook dichter bij huis reizen, of de trein gebruiken voor korte trips. Op zijn webshop verkoopt hij "dingen die je meeneemt op reis, maar dan in een duurzamere variant dan je mogelijk gewend bent. Zonder in te boeten aan stijl, kwaliteit of gemak. Denk aan een reistas, zonnebril, je ehbo-kit, verzorgingsproducten, alles om je kampvuur in gang te krijgen, slaapgerief, ... Welk type reis je ook doet, enkel je kleren en propere onderbroeken moet je zelf nog voor zorgen."

Eerder werkte Sam De Bruyn als radiopresentator voor verschillende programma's op zowel Studio Brussel als Qmusic. In 2020 kondigde hij een (voorlopig) einde van zijn radiocarrière aan, hoewel hij wel nog te horen was tijdens korte programma's.