Kersvers hoofdcoach Bernd Storck heeft de ambitie om met Racing Genk play-off 1 te halen. "Met het potentieel dat we hebben en mijn filosofie - die in lijn ligt met die van de club - moeten we attractief, dominant en proactief kunnen spelen", vertelt Storck op zijn persvoorstelling in de Cegeka Arena.
De Duitser leidde woensdagvoormiddag zijn eerste training in Genk. "Ik ben blij om met veel jonge, talentvolle spelers te kunnen werken", vatte Storck de persvoorstelling aan. "Het is een heel grote uitdaging morgen en in de komende dagen en weken, want we hebben veel competitiewedstrijden voor ons."

De ambitie bij de Limburgers blijft het behalen van play-off 1, aldus de nieuwe hoofdcoach. "Ik dank de club voor het vertrouwen in mij. Ik weet dat ons doel heel hoog is, maar het is normaal voor deze club om in play-off 1 te zitten. Het potentieel zit in de club en in het team, en het is mijn job om die op het veld te krijgen. Ik zal daarvoor mijn best doen en dat zo snel mogelijk, daarom ben ik vandaag al gestart."

Voor de nieuwe coach staat donderdag meteen een erg belangrijk duel op het programma. Genk neemt het dan tijdens het laatste groepsduel in de Europa League in eigen stadion op tegen Rapid Wien. "Ik denk dat we genoeg tijd hebben om de wedstrijd van morgen voor te bereiden en om voor onze supporters een goede, succesvolle wedstrijd te spelen. We willen verder geraken, en we kunnen met een zege minimum de derde plaats behouden. Iedereen is speelklaar en we willen een goede, attractieve wedstrijd spelen. Alles is mogelijk."