Orlando Magic verjongt en begint aan de wederopbouw

Basketbal | Het afgelopen decennium van Orlando Magic kan je niet bepaald memorabel noemen, met maar vier kleine playoff-optredens in tien seizoenen. Vorig jaar besloten de teammanagers om met een schone lei te beginnen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De gloriedagen van Orlando Magic tussen 2008 en 2010, geleid door een betrouwbare Dwight Howard, lijken nu ver weg. Wat volgde was een spreekwoordelijke tocht door de woestijn die uiteindelijk eindigde met een terugkeer naar de play-offs in het seizoen 2019 en 2020.

Helaas werd het team van Steve Clifford bij elk van deze play-offs er in de eerste ronde uitgeknikkerd. Hoewel ze de All-Star Nikola Vucevic, de Fransman Evan Fournier en de getalenteerde dunker Aaron Gordon in hun team hebben, lijkt Orlando Magic zijn plafond te hebben bereikt in de eerste ronde van de play-offs. Het is wellicht daarom dat algemeen directeur John Hammond vorig jaar de knoop doorhakte om opnieuw te beginnen.

Uittocht

Op 25 maart 2020, een paar uur na de zogeheten trade deadline, viel het verdict in Orlando: Nikola Vucevic mocht na negen jaar in Florida verkassen naar Chicago. Een kwartier later vernam de media dat Evan Fournier naar Boston verhuisde en Aaron Gordon een transfer naar Denver moest doen. Het was ongezien dat drie sterkhouders in amper een paar uur het schip verlieten.

Het seizoen eindigt ten slotte pijnlijk met een reeks blessures bij de jonge spelers in de ploeg, een 28e plek op de NBA-ranglijst en een uit dienst tredende coach. Het is dan meer dan duidelijk dat er dringend schoon schip moet worden gemaakt.

Verjonging

Jamahl Mosley, de succesvolle voormalige assistent van Rick Carlisle in Dallas, neemt de plaats van Steve Clifford in, en haalt meteen een reeks nieuwe talenten binnen tijdens de zomer. In de draft zien we de veelbelovende Jalen Suggs (20 jaar) en Franz Wagner (19 jaar) terug. Met andere talenten als Markelle Fultz (23), Cole Anthony (21) en R.J. Hampton (20) om er maar een paar te noemen, is de boodschap duidelijk: de jeugd is aan de macht bij Magic!

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Magic op de Opening Night present tekende met het jongste team in de geschiedenis van de competitie om het seizoen te beginnen, met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar en 213 dagen. Natuurlijk moet deze jonge ploeg nog wat ervaring opdoen en dat zal in een competitie als de NBA altijd gepaard gaan met leergeld: de fans zullen even geduld moeten uitoefenen voor Orlando Magic weer hoge ogen gooit. Met 5 overwinningen en 20 nederlagen dit seizoen (balans tot en met 9 december) is dit principe wel bewezen. Het seizoen belooft moeilijk te worden, maar Orlando zal ongetwijfeld niet nalaten om nieuw talent aan te trekken. Met wat geduld zal het team ongetwijfeld betere resultaten gaan boeken.

Volg de NBA-wedstrijden het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Deze week op Eleven Sports:

Zaterdag 11 december: 

  • Atlanta Hawks - Brooklyn Nets vanaf 1u30 op Eleven Sports 2
  • LA Clippers - Orlando Magic vanaf 21u30 op Eleven Sports 2
Zondag 12 december: 
  • New York Knicks - Milwaukee Bucks vanaf 18u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top