Leidt de gefrustreerde Jelle Vossen Zulte Waregem voorbij Club Brugge?

Jupiler Pro League |

Dit weekend ontvangt Club Brugge Zulte Waregem. Beide clubs zitten in een lastige periode en zoeken naar oplossingen voor de mindere resultaten. Bij Club wordt naar het verdedigende compartiment gekeken, terwijl Jelle Vossen bij Essevee nadrukkelijk solliciteert om een basisplaats. Hij doet dat met woorden, maar ook met daden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het ene seizoen is het andere niet. Dat weten ze sinds kort ook in het Jan Breydelstadion. In de competitie brengen de manschappen van Philippe Clement dit seizoen wisselvallig voetbal en ook in de Champions League sputtert de motor met als dieptepunt de 5-0-nederlaag tegen RB Leipzig van enkele weken geleden en de 4-1-bolwassing tegen PSG eerder deze week.

Vooral de tegengoals baren zorgen. Club slikte immers als eerste ploeg ooit in de Champions League in vier opeenvolgende wedstrijden, vier doelpunten of meer. En ook in de Jupiler Pro League wordt er meer tegen Club gescoord dan vorig jaar. Dat was ook sterke man op het veld Hans Vanaken niet ontgaan. “We slikken te veel goals. Tegenwoordig moeten we soms vier keer scoren om een match te winnen. Dat zou voor een topclub niet mogen”, klonk het in de Vlaamse media.

Kenners en critici kijken vooral richting verdediger Jack Hendry die in tanende vorm lijkt te verkeren. Volgens journalisten van Het Laatste Nieuws maakte Hendry in Europa en in België meermaals positionele fouten die Brugge duur komen te staan. Ook zijn collega op het veld Stanley Nsoki wordt met de vinger gewezen, net als doelman Simon Mignolet die al enkele weken na elkaar de blunders opstapelt.

Veel tijd om de Europese nederlaag door te spoelen, krijgt Club Brugge niet. Zondag ontvangen de troepen van Philippe Clement immers het Zulte Waregem van coach Francky Dury. Essevee staat op de zestiende plaats, op amper van de gevarenzone en is gebrand op een overwinning.

Gefrustreerde Jelle Vossen

Dury kreeg afgelopen seizoen al heel wat kritiek over zich heen, maar predikt rust aan de Gaverbeek. Dat is echter geen boodschap waar Essevee-spits Jelle Vossen oren naar heeft. Die liet zich afgelopen week immers zeer kritisch uit tegenover zijn bankzittersstatuut en tegenover zijn coach. “Ik ben er niet gelukkig mee. Plots wordt je na een slechte helft tegen Gent uit de ploeg gehaald. Ik heb daar ook geen uitleg voor gekregen", klonk het gefrustreerd voor de camera’s. Naar verluidt zou Vossen tijdens de winterstop willen vertrekken bij Essevee. De Limburgse spits is op zoek naar meer speelkansen bij een ander team.

Als we de cijfers erbij nemen, zien we dat de spits dit seizoen al elf keer scoorde in zestien wedstrijden van de Jupiler Pro League en dat maakt hem zeer bepalend voor Zulte Waregem. Zijn maatje Jean-Luc Dompé scoorde nog maar één keer in vijftien wedstrijden, Zinho Gano scoorde tien keer in zeventien wedstrijden.

Toch verliest Jelle Vossen zich best niet in frustraties want met zijn scherpe neus voor goals, zijn ervaring in de Jupiler Pro League en zijn vorm is hij misschien de meest geschikte man om Zulte Waregem voorbij een zwalpend Club te loodsen. Zeker nu Jack Hendry, Stanley Nsoki en Simon Mignolet onder een vergrootglas liggen bij de Brugse kenners en critici.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd Club Brugge - Zulte Waregem om 20u40, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top