Call of Duty Warzone Pacific: Alles wat je moet weten over de update

Door Proximus

Deel dit nieuws

De populairste battle royale van het moment, Call of Duty: Warzone, gaat een nieuw tijdperk in met de grootste update die de game ooit heeft gekend. Exit Warzone, hello Warzone Pacific! Om een beter idee te krijgen van de nieuwigheden kijken we samen naar de nieuwe functies die de studio Raven Software heeft voorgesteld.

Gamers over de hele wereld wachten er al maanden ongeduldig op. De nieuwe episode van de battle royale Call of Duty: Warzone staat nu echt op het punt te beginnen, nadat de releasedatum al verschillende keren uitgesteld is geweest. Op 8 december kunnen alle spelers die Call of Duty: Vanguard bezitten 24 uur lang exclusief kennismaken met de nieuwe kaart, de nieuwe wapens en de verschillende aanpassingen in het spel.

We waarschuwen je wel meteen: als je een kleine update zonder grote gevolgen verwachtte, zou je wel eens voor verrassingen kunnen komen te staan. De door Raven Software aangekondigde veranderingen zouden het spel zoals we het nu kennen, en dus ook de manier waarop we het spelen, inderdaad aanzienlijk veranderen.

Een nieuwe en langverwachte kaart

Dit is ongetwijfeld het deel van de update waar door een groot deel van de community het meest naar wordt uitgekeken. Na maandenlang te hebben gevochten op de vlaktes van Verdansk zullen spelers binnenkort afscheid moeten nemen van hun geliefde speelterrein. In deze update staat je namelijk niet alleen een simpele facelift van de kaart te wachten. De ontwikkelaars van Raven hadden ons gewaarschuwd dat zij hard werkten aan een nieuwe kaart die de door Verdansk opgestelde codes door elkaar zou schudden.

De nieuwe kaart van Call of Duty Warzone: Caldera – © Raven Software

Hoewel er aanvankelijk geruchten waren over een kaart die zich in het Oeralgebergte zou afspelen, staat de community een heel ander landschap te wachten. Zoals de naam van de nieuwe episode al doet vermoeden, speelt het eerste seizoen van Warzone: Pacific zich af in de Stille Oceaan, op het “kleine” eiland Caldera. Klein met aanhalingstekens, want volgens de laatste trailers zou Caldera qua grondgebied niet moeten onderdoen voor zijn grote zus.

Welkom dus op Caldera, een klein vulkanisch eiland waarop de komende maanden Operatie Vulcan zal doorgaan. De nieuwe kaart is onderverdeeld in 15 verschillende zones en bevat honderden bezienswaardigheden. Sommigen waren misschien bang om op een kaart terecht te komen waar de zones niet veel van elkaar verschillen, maar Raven heeft er duidelijk voor gezorgd dat elke zone bijzonder herkenbaar is.

Shipment zal deel uitmaken van Caldera – © Raven Software

Je zal van de scheepswerf in het zuiden van de kaart naar de hoogtes van Peak kunnen gaan. Of van de hectiek in de straten van Capital naar de stille ruïnes in de jungle. En de meest aandachtige lezers onder jullie zullen het al gemerkt hebben aan de foto’s die Raven vrijgegeven heeft: enkele vertrouwde delen van de franchise zullen opnieuw op de kaart te zien zijn, zoals Shipment.

En om sneller op de kaart te bewegen, zullen er weer voertuigen in het spel zijn! Raven Software heeft al bevestigd dat er verschillende nieuwe vervoersmiddelen hun intrede zullen doen op Caldera, zoals kleine zweefvliegtuigen en het vrachtvliegtuig dat te zien is in de trailer.

Veel aanpassingen in gameplay

Naast de nieuwe Caldera-kaart hebben de ontwikkelaars van Raven verschillende aanpassingen doorgevoerd aan de gameplay van Warzone. Of het nu correcties zijn op verzoek van de community of gewoon verbeteringen die de makers van het spel hebben bedacht en getest, laten we eens kijken naar deze mecanics die je in deze nieuwe episode zal ontdekken.

Een nieuwe soort goelag

De eerste verandering wordt waarschijnlijk al duidelijk zodra je begint te spelen, wanneer je je duel verliest met de eerste vijand die je tegenkomt. Zoals gewoonlijk word je naar de Gulag gestuurd met een tweede kans om terug te keren naar de kaart voor wraak.

Maar dit is waar de dingen veranderen. Als je de goelag wint, keer je terug naar Caldera met de wapens die het lot in je handen had gelegd in de goelag. Je moet dus zuinig zijn, want alles wat je in je duel niet gebruikt, kan heel nuttig zijn als je terug op de kaart bent.

Enkele wijzigingen met betrekking tot loadouts

Ook de uitrustingsmogelijkheden zullen worden aangepast. Ze zullen nog steeds te koop zijn in de verschillende stations op de kaart, maar je zal iets meer geduld moeten hebben dan op Verdansk om ervan te kunnen genieten.

Nieuwe voertuigen doen hun intrede op de kaart – © Raven Software

Op Caldera kan je inderdaad pas je eerste loadout kopen na de eerste drop op de kaart. Deze verandering moet helpen om de macht te beperken van een team dat in de beginfase genoeg geld heeft weten te verzamelen. Van nu zal het droppen van uitrusting een integraal onderdeel van je strategie zijn om de overgang naar de mid game en late game te maken.

Dead silence en stun grenades eindelijk aangepast

Deze aanpassingen zullen zeker het meest gewaardeerd worden door een groot deel van de community, aangezien zij door ze werden gevraagd. Na hiermee te hebben geëxperimenteerd in de spelmodus Iron Trials 84' zal Raven Software in de volgende update een nerf van de stun grenades en de dead silence implementeren.

De ontwikkelaars hebben aangekondigd dat ze het bereik en de duur van stun grenades willen verminderen, terwijl de duur van dead silence ook teruggebracht zal worden. Maar dat is niet alles, verwacht ook soortgelijke veranderingen in ander tactisch materiaal. Munitie met stopkracht zal niet langer aanwezig zijn op Caldera.

Soldaten die tegen water kunnen?

Dit zal niemand ontgaan zijn. De nieuwe kaart omvat een vrij groot gebied dat onder water staat. Maar hoe zullen de soldaten reageren op dit element, dat nooit erg populair is geweest bij Call of Duty-soldaten?

Voor zover bekend zullen de op het eiland gedropte soldaten geen duik kunnen nemen in het water van de verschillende stranden rond Caldera. Ze zullen echter wel de verschillende waterwegen en onder water staande gebieden op de kaart kunnen oversteken.

Caldera telt heel wat waterzones – © Raven Software

Water zou ook een tactische rol krijgen, want als je erdoor loopt, zijn je stappen moeilijker te volgen. Vuurwapens zullen ook een rookwolk creëren, wat je overtochten rustiger zal maken.

Nieuwe wapens

Met de integratie van Vanguard verschijnen er natuurlijk ook nieuwe wapens op de nieuwe Warzone-kaart. Voor het eerst sinds de oprichting van Warzone krijg je drie wapens gratis als je de Battle Pass voltooit, die je voor ongeveer tien euro kan kopen. In totaal zullen er meer dan 38 nieuwe wapens beschikbaar zijn in Warzone Pacific.

De zaag is een van de nieuwe beschikbare wapens – © Raven Software

Naar verwachting zullen er ook nieuwe uitrustingen in het spel verschijnen. In zijn persbericht verwijst Raven naar explosieve vaten, die je blijkbaar zou kunnen gooien en verplaatsen. Je zal erop moeten schieten om een explosie te veroorzaken die behoorlijk wat schade aan de vijand zou moeten toebrengen.

Spelmodi en Ricochet

De komst van Caldera markeert ook de ontplooiing van Ricochet, de anti-cheat waar de community lang naar heeft uitgekeken en die door de ontwikkelaars was beloofd. We zullen moeten afwachten of die in staat zal zijn de duizenden valsspelers, die de spelervaring de afgelopen maanden meer dan verpest hebben, van de servers te weren.

Veel spelers waren bezorgd over het verdwijnen van het speltype “Resurgence” en de kaart Rebirth Island, die een alternatief boden voor spelers die van een agressiever speltype met kortere wachttijden wilden genieten. Helaas zal Resurgence op Rebirth Island slechts af en toe beschikbaar zijn.

Maak je echter geen zorgen, de ontwikkelaars hebben al beslist dat Caldera zijn eigen verkleinde kaart krijgt voor het speltype Resurgence. Momenteel hebben we wel nog geen datum doorgekregen.

Een speciale spelmodus, “Vanguard Royale“, zal beschikbaar zijn op het moment van de release. Deze zal zich richten op het nieuwste deel in de Call Of Duty-serie, waarbij spelers alleen kunnen spelen met wapens uit het spel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top