Acteur en activist Michael Sheen zal het geld dat hij verdient door zijn acteerwerk vooral investeren in sociale projecten, dat schrijft The Big Issue.
"Eigenlijk heb ik mezelf omgetoverd tot een sociale onderneming, een not for profit-acteur", vertelt de 52-jarige acteur. Hij is onder andere bekend van Twilight, Good Omens en Frost/Nixon.

Volgens Sheen kreeg hij naar eigen zeggen een ingeving na zijn rol in de 72 uur durende theaterproductie The Passion in zijn thuisstad Port Talbot in Wales. Die rol was als een ommekeer in zijn leven: "Het hele dorp was betrokken bij die productie en ik leerde zo veel mensen en organisaties kennen waarvan ik niet wist dat ze bestonden, zoals groepen die kinderen hielpen zodat ze een keertje konden gaan bowlen of naar de film konden."

Ook het WK voetbal voor daklozen was voor de acteur een 'eyeopener'. "Ik had een huis in de Verenigde Staten en een huis hier (in Wales, red.), en ik heb ze allebei te koop gezet. Het was eng en stressvol en de financiële gevolgen zal ik nog lang voelen. Maar zolang ik het geld terug kan blijven verdienen met werken, komt alles in orde."