Evi Van Acker, die na haar rijk gevulde sportieve carrière sinds 1 juli de functie waarneemt van Sport Technisch Directeur bij Wind- en Watersport Vlaanderen, was aangenaam verrast met de nieuwe wereldtitel van Emma Plasschaert. Tijdens de persconferentie, waarop beelden werden getoond van de exploten van de zeilster in Oman, genoot Van Acker duidelijk
"Ik ben zo fier op Emma Plasschaert", opende ze. "Ik noem deze tweede wereldtitel een vervroegd kerstcadeau. Ik ben net begonnen als Technisch Directeur, dus dit doet me enorm veel deugd. De 'road to Paris' is op een schitterende wijze ingezet. Ik ben heel gelukkig. Een vierde plaats behalen op de Olympische Spelen is nooit leuk. Ik kan het weten. Het was echter niet de ontgoocheling die overheerste. Het waren de eerste Spelen voor Emma. In feite deed ze het niet slecht. Ze moet dit alles zien als een motivatie om mee te nemen naar de komende Olympische Spelen. We hebben na Tokio een stevige analyse gemaakt van wat er beter kon."

Er zit nog rek op de prestaties van Emma Plasschaert. "Elke zeiler kan nog verbeteren", beaamde Van Acker. "Zeilen is een ervaringssport. Er zijn zoveel verschillende omstandigheden waarin prestaties moeten geleverd worden. Enkel op technisch vlak moet je al uren, maanden en jaren trainen. En daar zit bij haar ook nog rek op. In Tokio kwam ze, door omstandigheden, wat snelheid te kort. In Marseille, waar het zeilen plaats heeft op de Spelen van 2024, gaan we daar op inzetten. Daarom ook is haar tweede wereldtitel zo mooi. De werkomstandigheden in Oman waren niet perfect maar Emma werkte het wel netjes af. Marseille moet haar zoveel beter liggen dan Oman. De laatste procentjes zullen ervoor zorgen dat ze eventueel een olympische titel kan behalen. Goud is zeker haalbaar maar ik wil haar niet al te veel druk opleggen. In aanloop naar de Spelen zijn er ook nog de EK's, WK's en landenkwalificaties. En die zijn ook allen zeer belangrijk."