Gaat Georges Mikautadze het vuur aan de schenen leggen van de verdediging van Anderlecht?

Jupiler Pro League | Zaterdagavond ontvangt Seraing Anderlecht, tien dagen na de bekerwedstrijd waarbij de Brusselaars op het nippertje het pleit wonnen dankzij strafschoppen. De Luikenaars hebben dit keer echter vertrouwen getankt en hopen te winnen dankzij de hulp van één man: Georges Mikautadze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Even terugspoelen naar vorig jaar, toen Seraing zijn onwaarschijnlijke opmars in het klassement voor een groot deel te danken had aan doelpunten van de Georgische international Georges Mikautadze. De spits, die in bruikleen van FC Metz speelde, zette aan het begin van het seizoen zijn beste beentje(s) voor en wist Seraing richting succes te katapulteren. De in Lyon geboren en getogen speler eindigde 2020 in D1B met 19 goals en 1 assist in 21 wedstrijden voor hij nog eens 3 goals scoorde in de 2 play-offs tegen Waasland-Beveren.

Geen probleem met de D1A

Na zijn sterke prestaties bij Seraing kreeg de spits de kans om zijn voorbereiding en zijn seizoen te beginnen bij zijn oude werkgever in Metz. Hij slaagde er echter niet in om te scoren en zag zich uiteindelijk snel terug herenigd met Seraing aan het einde van de transferperiode. De transfer miste zijn effect niet, want de Georgiër gooide opnieuw hoge ogen bij Seraing. In 11 Jupiler Pro League-wedstrijden scoorde hij al 7 keer (waaronder een hattrick thuis tegen Zulte-Waregem). Tel daarbij de 4 doelpunten in de Belgische beker op en je hebt dit seizoen een record van 11 doelpunten in 14 wedstrijden.

De scoremachine van Seraing was bijzonder succesvol in de bekerwedstrijd tegen Anderlecht en scoorde onder meer een penalty tegen de Brusselaars. Hoewel hij afgelopen weekend niet actief was in de pot tegen Club Brugge, wil Mikautadze opnieuw de puntjes op de i zetten als Seraing het opneemt tegen Anderlecht.

Het lijkt soms of Mikautadze een zesde zintuig heeft voor doelkansen en het is om die reden dat de speler een groot risico vormt voor de Anderlecht-defensie. Zij zullen hem ongetwijfeld geen millimeter ruimte geven. De vorige wedstrijd tegen Anderlecht toont aan dat Seraing had kunnen winnen van Anderlecht, maar het is nu aan Mikautadze om er het beste van te maken.

Refaelov vindt zijn tweede adem

Het heeft even geduurd, maar Lior Refaelov lijkt bij Anderlecht eindelijk weer op zijn beste niveau te spelen. De kans bestaat dat de Israëliër zal wedijveren met Mikautadze om de titel van beste speler van de match. Als hij dit weekend presteert zoals tegen Zulte-Waregem (twee goals), wordt het duel de moeite waard. Hij weet in ieder geval de weg naar de netten bij Pairay te vinden sinds hij in de Beker van België heeft gescoord.

Met deze bekerwedstrijd toont de ploeg uit Seraing aan dat ze niet meer dezelfde is als aan het begin van het seizoen, toen ze 3 doelpunten moest incasseren. Zaterdagavond zullen we zien of Georges Mikautadze zijn slag kan slaan.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, inclusief het duel van deze zaterdag om 20u45 tussen Seraing en Anderlecht, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus Pickx biedt een nieuwe interactieve modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top