Na de teleurstelling van de vierde plaats op de Spelen van Tokio, volgde er maandag voor Emma Plasschaert een tweede wereldtitel in de Laser Radial in Oman.
"Na de Olympische Spelen van Japan maakten wij een grondige evaluatie", vertelt haar coach Mark Littlejohn dinsdag in Gent. "We wikten en wogen de positieve en de mindere punten van Emma af. Dit alles gingen we in de praktijk brengen in Oman. En of dat geloond heeft? Wij hebben elke opportuniteit die zich aanbood in Oman genomen, met een wereldtitel tot gevolg. Alles verliep zoals het hoorde. Voor Emma Plasschaert werd het zelfs haar tweede wereldtitel uit haar carrière. Ikzelf leerde wat we nog kunnen bijschaven in de nabije toekomst. Ik denk dan meteen aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024. We hebben nog veel werk maar er is progressie merkbaar."

Samen met haar coach trok Plasschaert zonder al te veel stress naar het WK in Oman. "De fysieke voorbereiding op het gebeuren in Oman is toch wat minder geweest. De eerste dagen op het WK liepen wel goed. De focus werd vooral gelegd op de techniek, met de Spelen van 2024 in het achterhoofd. Op de slotdag stond Emma Plasschaert nog op een 5e plaats. Er was nog wel wat mogelijk en bovenal was er niets te verliezen. Ik dacht op het einde dat ze een mooie tweede plaats had binnen gehaald. Bleek tot slot dat Emma wereldkampioene was geworden."