VALORANT Champions : KRÜ Esports verrast en elimineert Sentinels

Nieuws | KRÜ Esports heeft zonder twijfel een van de beste prestaties van VALORANT Champions neergezet, door Sentinels uit te schakelen. De Noord-Amerikanen werden beschouwd als de favorieten voor eindwinst van het toernooi.

Door Proximus

Deel dit nieuws

VALORANT Champions is al een week aan de gang in de Verti Music Hall in Berlijn. Het toernooi van Riot Games stelt het hoogtepunt van het internationale circuit van de FPS voor.

Hoewel de competitie enige tijd werd bedreigd door een stijging van het aantal positieve Covid-19-gevallen bij de verschillende teams, mocht er toch gespeeld worden.

Een upset gebaseerd op wraak

Maar er is een specifieke match in de laatste momenten van de groepsfase, die zal worden herinnerd. In Groep B moesten de Zuid-Amerikanen van KRÜ Esports het opnemen tegen de Sentinels. Verwacht werd dat de wedstrijd in het voordeel van de Noord-Amerikanen zou eindigen, die na hun eindzege in de Reykjavik Masters als de favorieten voor de titel werden beschouwd.

Maar KRÜ Esports bewees dat in esports geen enkele partij op voorhand beslist is. Sentinels opende de score op Fracture, met 13-7. Maar KRÜ was niet van plan zo snel op te geven. De tweede game begon op Haven. Ondanks een kleine voorsprong voor Sentinels, kon KRÜ standhouden tot het team aan de leiding kwam en won. 1-1: op Bind zou alles beslist worden.

De spelers van KRÜ Esports na hun overwinning – © Riot Games

Op de derde map kwamen de spelers van Sentinels opnieuw aan de leiding. Maar ze waren niet bestand tegen de aanvallende kant van KRÜ: de Noord-Amerikanen wisten niet wat hen overkwam. KRÜ gaf Sentinels uiteindelijk de genadeklap met een score van 13-11.

De overwinning is van bijzonder belang, gezien de provocerende uitlatingen van enkele Sentinels-spelers aan het adres van de Zuid-Amerikaanse teams, eerder in het toernooi. Die uitspraken toonden volgens een deel van de community een gebrek aan respect voor de tegenstanders. Sentinels heeft het op de harde manier geleerd: een wedstrijd wordt in game gespeeld, niet op Twitter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top