Deze Rode Duivels waren ondanks de teleurstelling dé verrassing van 2021

Sport | Hoewel 2021 een jaar vol teleurstellingen was voor onze nationale voetbalploeg (tijdens het Europees Kampioenschap en de Nations League), toonden sommige spelers zich toch van hun beste kant. We lijsten de mooiste verrassingen even voor je op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen had hoge verwachtingen in 2021 voor de Rode Duivels. Als favoriet vertrokken de Duivels naar het Europees Kampioenschap om jammergenoeg in de kwartfinales te strandden na verlies tegen de latere winnaar Italië. In de herfst speelde de nationale voetbalploeg bij de laatste vier ploegen van de Nations League. In de halve finale moesten we helaas de duimen leggen tegen Frankrijk en ook daar was een glansprestatie ver weg

Ondanks die teleurstellingen lieten enkele spelers toch een paar mooie dingen zien. Met een aantal prachtige doelpunten maakte een nieuwe generatie Duivels zich klaar voor een plaats in de basis. De ideale plaats om hun visitekaartjes te overlopen.

Charles De Ketelaere

Het Brugse goudhaantje werd bij de Rode Duivels herontdekt in september. De aanvaller moest geduld hebben tot de Nations League voor hij aan de bak mocht, maar in de wedstrijd om de derde plaats was het CDK die het eredoelpunt voor de Duivels scoorde. De Bruggeling maakte meteen zijn reputatie waar en mocht nadien ook aantreden tegen Estland en Wales. Tegen de Welshmen stond hij zelfs in de basis.

Hans Vanaken

Tijdens de eerste wedstrijden van Hans Vanaken bij de Duivels kreeg de speler van Club Brugge heel wat bagger over zich heen door zijn “teleurstellende” prestatie. Velen begrepen niet waarom net hij werd geselecteerd voor het nationale elftal, maar nadien toonde de tweevoudige winnaar van de Gouden Schoen zijn talent als geen ander. In de wedstrijd tegen Tsjechië zette hij de puntjes op de i en werd hij door iedereen geprezen. Het kwam zelfs zo ver, dat men verwachte dat hij tegen Frankrijk vroeger zou worden ingeschakeld om het Belgische spel nieuw leven in te blazen. Vanaken wordt nu beschouwd als volwaardig speler van de Duivels. Daarvoor moest hij wel geduld hebben, want het duurde bijna drie jaar vooraleer hij zijn plek afdwong.

Alexis Saelemaekers

Alexis Saelemaekers, die in Italië de kleuren van AC Milan verdedigt, keek ernaar uit om te laten zien wat hij waard was bij de Rode Duivels. Net als Vanaken liet hij tegen Tsjechië zijn visitekaartje achter op de rechterflank toen hij zijn eerste doelpunt voor België maakte. Zonder veel in de kijker te lopen, verzilverde hij al vaak een plaats in de basiself van Milaan en die lijkt hij ook meer en meer in de kern van Martinez te verdienen.  

Thorgan Hazard

De ene Hazard kan plaats maken voor de andere. Terwijl Eden een heel moeilijk jaar achter de rug heeft, is het broer Thorgan die het dit jaar overnam. In 2021 maakte de speler van Dortmund naam door maar liefst vijf keer te scoren en erg veel betrokkenheid te tonen. Zowel als flankspeler of ter ondersteuning van de aanvallers kan Thorgan uit de voeten, en dat vaak op dezelfde plaats als zijn broer die bij Madrid speelt. Thorgan liet dit jaar zien dat hij meer is dan de eeuwige supersub en trad dit jaar uit de schaduw van zijn broer.

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top