Fans van Jules Jean Vanobbergen, beter bekend als Lange Jojo, kunnen vandaag in het uitvaartcentrum Le Passage in Vorst een laatste groet brengen aan de Brusselse zanger. Morgen vindt de begrafenis van Lange Jojo plaats. Hij werd 85 jaar.
Foto's, albumhoezen en bloemenkransen omringen de doodskist van Lange Jojo in het uitvaartcentrum. Een Belgische vlag en zijn typische hoedje liggen op de kist zelf. Dinsdagnamiddag tussen 13 en 19 uur kunnen de fans een laatste keer de sfeermaker komen eren en herinneringen ophalen aan de oorwurmen waarvoor hij gekend is.

Lange Jojo is bekend van populaire hits zoals "On a soif", "Jules César", "Victor le footbaliste" en "E viva Mexico". Dat laatste nummer bedacht hij toen de Rode Duivels in 1986 naar het WK Voetbal gingen in Mexico.

"Na Toots Thielemans en Annie Cordy is het nu opnieuw een grote Brusselaar die is komen te gaan. Het is een triest moment. Lange Jojo was de jaren '70 en '80, en dat komt overeen met mijn jeugdjaren. Ik heb dus mooie herinneringen aan hem", zegt de 65-jarige Willy Heymann.

Jules Jean Vanobbergen werd geboren op 6 juli 1936 in Elsene. Op 3-jarige leeftijd gaf hij zijn eerste optreden in een bistro in Koekelberg. Dat vertelde hij zelf in zijn in 2015 gepubliceerde biografie. Hij werd in 2015 uitgeroepen tot ereburger van Brussel en in 2016 tot ere-Marollien.