Ons elftal van de week

Sport |

De competitie is halfweg en Westerlo steekt er met een voorsprong van dertien punten duidelijk bovenuit. Virton is de rode lantaarn en telt drie punten minder dan Moeskroen en Lommel.

Deinze kon in november niet winnen. Maar na twee gelijkspelen en een nederlaag sloten de Oost-Vlamingen opnieuw aan met een driepunter, in eigen huis tegen Virton. Pas in de tweede helft zagen we voor het eerst gevaar. Sadin loste een kopbal en De Belder was goed gevolgd om de bal binnen te duwen. Virton slaagde er niet in om gevaar te creëren terwijl Deinze een versnelling hoger schakelde naar het einde van de partij toe. En dat loonde ook, De Belder verdubbelde met zijn zesde van het seizoen de score en Mertens zette met zijn tiende van het seizoen de 3-0-eindstand op het bord.

Waasland-Beveren liet dure punten liggen in zijn thuismatch tegen RWDM. Na acht minuten schilderde Rommens een hoekschop op het hoofd van Le Joncour, die de score opende. Tien minuten voor de rust had Rommens zijn tweede assist al beet nadat Nzuzi met een mooie dribbel en plaatsbal de 0-2 binnentrapte. Danté zorgde voor de rust met een eigen doelpunt voor de aansluitingstreffer van Waasland-Beveren. Maar Danté herstelde zijn fout door zelf de 1-3 binnen te trappen. De voorzet kwam wederom van Rommens, maar Danté kon pas in de rebound doelman Jackers verslaan. Geen zevende assist dus voor Rommens, maar met zes stuks blijft hij wel de leider in het Pro Assist-klassement. Opnieuw maakten de Waaslanders de aansluiting. Reyners trapte op de paal, Efford kon de rebound makkelijk binnentikken. Verder kwam de thuisploeg niet meer. Waasland-Beveren blijft wel tweede maar ziet RWDM én Deinze op gelijke hoogte komen.

Met zes clean sheets is Jensen uitstekend bezig in het doel bij Westerlo, maar de doelman zal toch slecht geslapen hebben zondagavond. Na tien minuten werkte Jensen de bal op een knullige manier in eigen doel. En wanneer Chevalier tien minuten later de score verdubbelde leek het een moeilijke avond te worden voor Westerlo. Maar het geluk keerde in de tweede helft. Myny veroorzaakte een strafschop en pakte daarbij zijn tweede gele kaart. Bernat zette de elfmeter om en twee minuten later stond het al gelijk! Mabea bracht na een knappe actie goed voor en Daci knalde de 2-2 met een volley binnen. Ook de 3-2 liet niet lang op zich wachten. Foster werkte na een een-twee met Vaesen goed af. Op tien minuten tijd draaide Westerlo de wedstrijd helemaal om. Daci maakte ook nog zijn achtste van het seizoen maar in het slot zette Bakic de 4-3 nog op het bord. Westerlo telt nu al dertien punten voorsprong in het klassement.

Ook Lierse Kempenzonen kon niet winnen in november. Maar de Pallieters trokken die slechte reeks door tot in december. Het duurde minder dan zes minuten voor Thordarson met een mooi doelpunt de score opende. In de laatste seconden van de eerste helft zorgde Schouterden met een uitstekende plaatsbal voor de 1-1-ruststand. Tien minuten in de tweede helft was het weer te herdoen voor Lierse K. Sales trapte zijn zesde van het seizoen tegen de touwen en zette Lommel op 1-2. Maar Lierse kwam opnieuw terug. In het slot van de wedstrijd gleed Abdallah de 2-2 binnen. Ondanks een slechte reeks staat Lierse Kempenzonen op slechts drie punten van de tweede plaats. Lommel telt nog eens twee punten minder.