De Rode Duivels Futsal spelen vierlandentoernoooi live te volgen op Pickx

Voetbal | De nationale selectie Futsal (31e op de wereldranglijst) speelt van 16 tot 19 december in Nederland (gastland van het EK 2022, van 19 januari tot 6 februari) de eerste editie van een vierlandentoernooi met Frankrijk (22e), Nederland (34e) en Duitsland (66e).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het EK 2022 is dood, leve het WK 2024. De Rode Duivels Futsal zullen het volgende EK Futsal bijwonen als toeschouwers. Maar België heeft tot dan wel de kans om zich voor te bereiden op de volgende grote uitdaging, met deelname aan een vierlandentoernooi.

België mag op de zege mikken

Van 16 tot 19 december zullen de troepen van Karim Bachar trachten om hun vertrouwen te herwinnen in aanloop naar de voorrondes voor het WK 2024, waarvan de loting voor de kwalificatiepoules plaatsvindt op 6 juli 2022. “Dit toernooi biedt ons de kans om automatismen te kweken en de groepsmentaliteit weer te activeren”, legt onze huisexpert en commentator Karim Chaibai uit. “Op sportief vlak zal het duidelijk worden voor de coach wie over een goede fysiek beschikt en in staat is om de wedstrijden aaneen te rijgen.”

De duels beloven alleszins van hoog niveau te zijn, tegen kwalitatieve tegenstanders. “Het is een open toernooi”, analyseert de beste speler uit de Belgische futsalgeschiedenis. “Ik denk echt dat België kans maakt op de eindzege. Behalve Duitsland, dat een niveautje lager is, zijn het allemaal uitdagende tegenstanders. Alles hangt af van het vormpeil van de spelers, maar er is duidelijk geen aanwijsbare topfavoriet.” We kijken er al naar uit!

Volg het vierlandentoernooi tussen België, Nederland, Frankrijk en Duitsland van 16 tot 19 december op Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports en op Pickx Live. Elk duel is tevens te volgen op de website van Proximus Pickx en in de RBFA-app.

De kalender van het vriendschappelijk toernooi:

Donderdag 16 december

  • België - Duitsland: vanaf 15u50 op Pickx+ Sports 1, Pickx Live en in livestream
  • Frankrijk - Nederland: vanaf 18u50 op Pickx+ Sports 1

Zaterdag 18 december

  • België - Frankrijk: vanaf 12u50 op Pickx+ Sports 2, Pickx Live na de cyclocross in Rucphen en in livestream
  • Nederland - Duitsland: vanaf 15u50 op Pickx+ Sports 2

Zondag 19 december

  • Frankrijk - Duitsland: vanaf 12u50 op Pickx+ Sports 2
  • Nederland - België: vanaf 15u50 op Pickx+ Sports 2, Pickx Live na de cyclocross in Namen en in livestream

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top