‘Fresh Screens’ duikt in ‘The Protégé’, actie met een sterrencast

Films |

Net als elke week brengt ‘Fresh Screens’ op Pickx+ je helemaal op de hoogte van het laatste filmnieuws. Deze week richt het programma de schijnwerpers onder andere op de nieuwe actiethriller ‘The Protégé’, waarin een ware sterrencast de affiche aanvoert. Wij gaan iets dieper in op de hoofdrolspelers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘The Protégé’ van regisseur Martin Campbell ('Casino Royale', 'The Mask of Zorro') zien we Anna (Maggie Q) die als kind opgevangen is door huurmoordenaar Moody (Samuel L. Jackson). Hij leerde haar de kneepjes van het vak en nu is de jonge vrouw een getalenteerde hitwoman. Maar wanneer Moody omgelegd wordt, zint ze op wraak. De wat oudere huurmoordenaar Rembrandt (Michael Keaton) heeft iets met de dood van Moody te maken, maar hij en Anna voelen een sterke, maar onverklaarbare aantrekking tot elkaar.

Maggie Q

Margaret Denise Quigley, beter bekend als Maggie Q, is intussen actiefilmroyalty. Ze begon haar carrière als model in Tokio, waar ze onder de vleugels werd genomen van martial arts-acteur Jackie Chan. Hij trainde haar in gevechtssporten, waardoor ze geknipt was voor rollen in films als ‘Rush Hour 2’ en ‘Naked Weapon’. Haar doorbraak kwam toen ze in 2006 naast Tom Cruise acteerde in ‘Mission: Impossible III’. Daarna volgden actieblockbusters als ‘Live Free or Die Hard’, ‘Need for Speed: Undercover’ en een titelrol in de serie ‘Nikita’ elkaar op.

De rol in ‘The Protégé’ lijkt Maggie Q op het lijf geschreven, niet alleen door haar rijke ervaring in het actiegenre, maar ook omdat de actrice weet hoe het is om door een legende ontdekt en getraind te worden.

Samuel L. Jackson

In het echt was die legende Jackie Chan, in de film is dat Samuel L. Jackson. Ook hij heeft zijn carrière op zijn beurt deels te danken aan de steun van een acteergod. Na een debuut op het podium en blaxploitation-films in de jaren 70, kreeg hij kleine rollen in films als ‘Coming to America’, met niemand minder dan Morgan Freeman als mentor.

De grote doorbraak van Jackson kwam mede dankzij de films van Quentin Tarantino, die de acteur in ‘Pulp Fiction’, ‘Jackie Brown’, ‘Kill Bill’, ‘Inglorious Basterds’, ‘Django Unchained’ én ‘The Hateful Eight’ opvoerde. Als favoriete acteur van een fenomeen als Tarantino en dankzij zijn tonnen branie en talent, werd de soms grofgebekte acteur een van die zeldzame namen die zowat iedereen kent.

Michael Keaton

Ook acteur Michael Keaton vond voor het eerst de weg naar het scherm dankzij een Amerikaanse legende. Fred Rogers is bij ons niet zo bekend, maar zijn programma, ‘Mister Rogers’ Neighborhood’, kan je zowat de ‘Samson en Gert’ van het Amerika van de jaren 70 noemen. Keaton kreeg er een kleine rol in, waar hij zich later op de 50ste verjaardag van de show en na het overlijden van Fred Rogers erg dankbaar voor toonde.

Keaton was jarenlang vooral bekend van zijn rol als Batman in twee superheldenfilms van Tim Burton. Na overal achtervolgd te worden door die rol, maakte hij er komaf mee, en realiseerde hij zijn terugkeer naar de grotere filmkunst, met Oscarwinnaar ‘Birdman’ in 2014. Sindsdien was hij onder andere te zien in ‘Spotlight’, ‘The Founder’, ‘Spider-Man: Homecoming’ en ‘The Trial of the Chicago 7’. Nog een detail: hij deed al acteerervaring op met Samuel L. Jackson in ‘Jackie Brown’, ‘Out of Sight’, ‘The Other Guys’ en de remake van ‘RoboCop’ uit 2014.

Meer weten over ‘The Protégé’ en ander filmnieuws? Ontdek 'Fresh Screens’ deze donderdag 9 december om 19 uur op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263. Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top