Het Tiense festival Suikerrock verandert volgende zomer van locatie, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Normaal gezien vindt het festival plaats op de Grote Markt van Tienen, de komende editie verhuist het naar het Bietenplein, aan de achterzijde van de Tiense Suikerfabriek.
Wegens de geldende coronamaatregelen van vorig jaar, en omdat de Grote Markt heraangelegd werd, moest Suikerrock ook toen een nieuwe locatie vinden. De organisatie liet haar oog vallen op de site van de Tiense Suikerraffinaderij, en dokterde een coronaveilige editie van Suikerrock uit, onder de noemer Factory of Sweetness. De keuze van locatie viel in de smaak, en dus is besloten permanent te verhuizen naar de site.

Vorig zomer ging Factory of Sweetness door aan de voorzijde van de Suikerfabriek, volgende zomer zal Suikerrock plaatsvinden op het Bietenplein, aan de achterzijde van de fabriek. Het terrein heeft een oppervlakte die vijfmaal zo groot is als dat van de Grote Markt.

"Op vlak van gezelligheid, veiligheid en logistiek vallen de puzzelstukjes in elkaar", zegt de organisatie. "Tel daarbij dat het terrein in handen is van een van onze belangrijkste partners en je hebt de perfecte samenwerking, met garantie voor een stralende toekomst!"

Binnen enkele weken maakt de organisatie de eerste namen van de line-up bekend. Suikerrock vindt plaats van 28 tot 31 juli 2022. Tickets van de editie van 2020 zijn nog steeds geldig.