De Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB) bevestigt maandagavond dat twee waterpolospeelsters die midden november deelnamen aan het EU Nations-toernooi, besmet zijn geraakt met de omikronvariant. De KBZB beklemtoont dat beide speelsters meteen in isolatie zijn gegaan en alle voorzorgsmaatregelen steevast werden nageleefd.
De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen schreven maandag dat de omikronvariant wellicht al langer in ons land was. Een jonge tiener die enkele weken geleden positief testte op corona, bleek na nieuw onderzoek namelijk ook drager van omikron. Het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigde aan de kranten dat er verschillende besmettingen met de omikronvariant werden vastgesteld in de Sint-Fransiscusschool in Melle. De variant zou meegebracht zijn door iemand van de Belgische waterpoloploeg die midden november in Tsjechië besmet was geraakt.

De KBZB bevestigt nu dat twee waterpolospeelsters tijdens dat toernooi besmet raakten met de omikronvariant. De zwembond beklemtoont dat het toen nog om een onbekende variant ging en beide speelsters meteen in isolatie zijn gegaan "waarna niemand van hun gezin verder besmet is geraakt".

Daarnaast stelt de zwembond dat alle voorzorgsmaatregelen werden gevolgd en het organisatiecomité meteen werd ingelicht, zodat de andere deelnemende ploegen op de hoogte werden gesteld. "Het is zeer ongelukkig dat deze besmetting is gebeurd, maar het gaat hier niet om nalatigheid. Het team en de speelsters hebben meteen hun verantwoordelijkheid opgenomen", klinkt het.