Bekijk de beste basketbalwedstrijden tijdens de feestdagen met Pickx Sports

Basketbal | Van de BNXT League tot de NBA: de basketbalwereld blijft draaien tijdens de feestdagen. Op Pickx+ Sports, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus Pickx, kan je de beste wedstrijden zien. Hier kan je meer informatie vinden over het uitzendschema en de wedstrijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De sportwereld staat in ieder geval niet stil met Pickx Sports tijdens de kerstvakantie. Gedurende de hele maand december en tijdens de eindejaarsfeesten blijven de glanzende parketvloeren van de professionele basketbalterreinen verlicht om je de beste wedstrijden te tonen. Of het nu in België is, met de BNXT League, of aan de overkant van de Atlantische Oceaan, met de NBA-competitie: fans van driepuntsschoten en slamdunks worden deze maand getrakteerd op een waar basketbalfeest!

Wraak voor Mons-Hainaut

Laten we eerst beginnen met ons nationaal kampioenschap. Op vrijdag 17 december neemt Spirou Charleroi het op tegen Mechelen. De Kangoeroes staan voorlopig voor op de Henegouwers met een korte voorsprong in het klassement, maar Spirou wil ongetwijfeld revanche nemen na hun nederlaag in Mechelen eind september. Nadat je je kerstdiner hebt verorberd, is het op 26 december de beurt aan Phoenix Brussels en Limburg United om de degens te kruisen. De rode lantaarn uit Brussel wil het jaar graag feestelijk afsluiten, maar de tijd zal leren of ze die ambitie kunnen waarmaken.

Ook na de jaarwisseling is er plaats voor spektakel in de BNXT League. De laatste twee finalisten van de Belgische competitie, Mons-Hainaut en Filou Oostende, nemen het op vrijdag 7 januari tegen elkaar op in de Mons Arena. De Renards, die midden november aan de kust het deksel op de neus kregen, rekenen op deze wedstrijd om revanche te nemen op Oostende.

... maar ook voor de Phoenix Suns

Ook in de NBA zal er hevig gestreden worden om een plaats in de play-offs. De Suns en de Warriors zijn verwikkeld in een fel duel over wie het beste team van het reguliere seizoen zal worden in de Western Conference. Phoenix reist eerst naar Portland op woensdag 15 december en een week later naar Los Angeles om strijd te leveren in het hol van de leeuw, of beter gezegd de LA Lakers. Golden State gaat op zijn beurt naar Boston op zaterdag 18 december om de Celtics uit te dagen. De twee ploegen zullen dan op Kerstmis tegen elkaar spelen in een ongetwijfeld explosieve ontmoeting.

Op het menu die dag staat ook de confrontatie tussen titelverdediger Milwaukee en Boston. De volgende dag zullen de Brooklyn Nets, die voorlopig de dans voor de Bucks in het oosten leiden, verhuizen naar Los Angeles om te proberen LeBron James en co. ten val te brengen. Tot slot zal Miami Heat zeker geen punten weggeven aan Orlando Magic.

Volg het seizoen van de BNXT League op Pickx+ Sports en het NBA-kampioenschap op Eleven Sports. Deze zenders zijn allemaal beschikbaar via de televisie-optie Pickx Sports van Proximus

Alle onderstaande wedstrijden worden je aangeboden met de tv-optie Pickx Sports:

Woensdag 15 december 

 • Portland Trail Blazes - Phoenix Suns (Eleven 2)
Vrijdag 17 december
 • Spirou Charleroi - Mechelen (Pickx+ Sports 1)
Zaterdag 18 december
 • Boston Celtics - Golden State Warriors (Eleven 2)
 • Detroit Pistons - Houston Rockets (uitgesteld uitgezonden op Eleven 2)
Zondag 19 december
 • Chicago Bulls - L.A. Lakers (uitgesteld uitgezonden op Eleven 2)
Woensdag 22 december
 • LA Lakers - Phoenix Suns (Eleven 2)
Zaterdag 25 december
 • Atlanta Hawks -New York Knickx (Eleven 2)
 • Milwaukee Bucks - Boston Celtics (Eleven 2)
 • Phoenix Suns - Golden State Warriors (Eleven 2)
Zondag 26 december
 • Phoenix Brussels - Limburg United (Pickx+ Sports 1)
 • LA Lakers - Brooklyn Nets (Eleven 2)
 • Miami Heat - Orlando Magic (Eleven 2)
Vrijdag 7 januari 
 • Mons-Hainaut - Filou Oostende (Pickx+ Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top