Club Brugge gaat dinsdag (18u45) in de Champions League bij de sterren van Paris Saint-Germain op zoek naar een mirakel om alsnog Europees te overwinteren. PSG-trainer Mauricio Pochettino, die met zijn ensemble al zeker is van de tweede plaats in de poule, verwacht een "lastige wedstrijd" tegen de Belgische kampioen.
Club maakte medio september indruk in zijn thuisduel tegen PSG en hield Lionel Messi en co. op 1-1. "We startten de wedstrijd sterk en in de eerste twintig minuten speelden we goed", blikte Pochettino maandag op een persmoment in Parijs terug. "We kwamen op voorsprong maar moesten aan de bak tegen een compact team dat met veel energie voetbalde. Het wordt morgen een lastige wedstrijd. Ze spelen voor een plaats in de Europa League, wij spelen voor de drie punten. Het is voor ons een mooie wedstrijd om stappen vooruit te zetten."

Sterverdediger Sergio Ramos, die afwezig was bij de laatste twee wedstrijden van zijn ploeg, zal er tegen Club alvast niet bijzijn. De 35-jarige Spanjaard, die in 2021 veelvuldig in de lappenmand lag, speelde op 28 november voor het eerst in zes maanden tegen Saint-Etienne (1-3 winst), maar hij miste de volgende twee competitiewedstrijden als gevolg van "spiervermoeidheid". Voorts blijven ook Neymar (enkel), die tot half januari out zal zijn, en Julian Draxler, die naar verwachting begin 2022 zal terugkeren, in de ziekenboeg.

Club begon in september verbazingwekkend sterk aan zijn parcours in de 'groep des doods', met thuis een gelijkspel tegen PSG (1-1) en een knappe en welverdiende winst bij RB Leipzig (1-2). Maar nadien volgde de ontnuchtering, met twee kansloze nederlagen tegen Manchester City (1-5 en 4-1), en de afgang in de levensbelangrijke wedstrijd tegen Leipzig (0-5). In groep A is City (12 ptn) met nog een speeldag voor de boeg al zeker van groepswinst, PSG (8) eindigt sowieso als tweede. Blauw-zwart telt net als Leipzig vier punten, maar de Duitsers staan derde wegens het betere onderlinge resultaat. De Belgische kampioen kan dus alleen naar de derde plaats wippen, die recht geeft op de tussenronde in de Europa League, als het op de slotspeeldag in PSG beter doet dan Leipzig.

Leipzig ontvangt op de laatste speeldag Manchester City. Coach Pep Guardiola bevestigde maandag dat Kevin De Bruyne dinsdag aan de aftrap zal staan in Duitsland. De Rode Duivel stond een poos aan de kant met een coronabesmetting maar maakte zijn rentree als invaller in de 1-3 overwinning op Watford zaterdag. "Dat is normaal, personen die corona hebben gehad voelen zich leeg", zei Guardiola. "Stap voor stap doet Kevin minuten op. Morgen zal hij starten en we zullen zien hoeveel minuten hij speelt."