eChampions League 2022: Stefano Pinna plaatst zich voor groepsfase

Esports | Dit weekend vonden de kwalificaties voor de groepsfase van de eChampions League plaats. Heel wat Belgische spelers namen deel aan die wedstrijden. Enkel KRC Genk Esports-speler Stefano Pinna was goed genoeg om een ticket voor de rest van de competitie te bemachtigen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De servers van FIFA 2022 waren een slagveld dit weekend. Na de preselectie van de FIFAe Club Series vorig weekend, was het nu tijd voor de kwalificatie voor de groepsfase van de eChampions League.

De kwalificatieronde, die in verschillende geografische zones was verdeeld, bracht de beste spelers uit alle regio’s van Europa samen om te bepalen wie van hen zich voor de groepsfase zou kwalificeren.

Een mooie Belgische delegatie

Ook heel wat Belgische spelers namen deel, van wie sommigen dit seizoen hun carrière zullen starten in de Proximus ePro League, ons nationaal kampioenschap. Onze landgenoten Marou, Gilles Bernard, Abdullah Waiss, Shadoow, Emino Mercy, Bryan Moeyart, Zak Bentato en Stefano Pinna behoorden tot de Belgische delegatie.

Maar de lat lag hoog tijdens de eerste ronde op zaterdag. Van de ongeveer twintig spelers die aan de Zwitserse ronde deelnamen, konden slechts drie Belgen zich kwalificeren voor de tweede fase. Stefano Pinna (KRC Genk Esports), Zak Bentato (RSCA) en Pharaon-ous (Split Screen) plaatsten zich voor de double elimination bracket op zondag.

Twee nederlagen op rij maakten snel een einde aan het avontuur van Pharaon-ous, die in de eerste ronde uitgeschakeld werd. Voor Anderlecht-speler Zak Bentato ging het iets beter. Een eerste nederlaag stuurde hem naar het verliezersklassement, waar hij reageerde met een overwinning. Jammer genoeg kon hij niet voortbouwen op die prestatie: Bentato werd uiteindelijk in de tweede ronde van de lower bracket uitgeschakeld, na een nederlaag tegen JLion01.

Voor KRC Genk Esports-vertegenwoordiger Stefano Pinna verliep de kwalificatieronde een stuk beter. Zijn tegenstanders hadden drie games nodig om hem zijn eerste nederlaag aan te smeren, en hem naar de loser bracket te sturen. Een nederlaag die onze landgenoot eenvoudig verteerde. Hij had slechts één overwinning nodig om zich te kwalificeren, en tegen de Nederlander YdnuboiG kon hij uiteindelijk zijn ticket bemachtigen, met een eindscore van 4-1 (1-0; 3-1).

Stefano is een van de 64 spelers die zich kwalificeerden voor de groepsfase, op 19 en 20 februari 2022. Slechts 32 spelers zullen zich kwalificeren voor de knock-outfase, de laatste ronde voor de grote finale op 27 mei 2022. Daar zal de hoofdprijs van $280.000 verdeeld worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top