Beleef legendarische opera 'Orphée et Eurydice' met Mezzo Live HD

Muziek |

‘Orphée et Eurydice’, een van de bekendste operawerken ter wereld, is op 10 december in een meesterlijke uitvoering onder leiding van Michele Mariotti te bekijken op Mezzo Live HD. Het meesterwerk van Christoph Willibald Gluck werd in 2018 opgevoerd in het Teatro alla Scala in Milaan en gefilmd door de camera’s van Tiziano Mancini.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Griekse mythologie spreken weinig liefdesverhalen zo tot de verbeelding als dat van Orpheus en Eurydice. Na de dood van Eurydice treurt haar echtgenoot Orpheus zozeer dat hij nog één kans krijgt om haar te redden. Maar dan moet hij haar wel zelf in de onderwereld gaan halen en terwijl ze samen terug naar de oppervlakte trekken, mag hij niet naar haar omkijken. Orpheus overtuigt met zijn wonderbaarlijk mooie gezangen de monsterlijke creaturen en zelfs de goden in de onderwereld om hem zijn vrouw terug te geven. Maar op de terugweg naar boven wint zijn hart het van zijn verstand en kan hij het niet laten om toch achterom te kijken.

Christoph Willibald Gluck herwerkte de mythe tot de opera die voor het eerst werd opgevoerd op 5 oktober 1762 in het Burgtheater in Wenen. In 1774 werd het magnum opus herwerkt voor de opera van Parijs. Er werd een Franstalig libretto toegevoegd van de hand van Pierre-Louis Moline. Die versie werd voor het eerst opgevoerd op 2 augustus 1774.

Diezelfde versie is op 14 en 17 maart naar het Teatro alla Scala gebracht in Milaan. Regisseur Michele Mariotti werd bijgestaan door Hofesh Shechter en John Fulljames als podiumregisseurs. De choreografie was eveneens van Shechter. De kostuums werden ontworpen door Conor Murphy. In de hoofdrollen als Orpheus zien we de beroemde Peruaanse tenor Juan Diego Flórez. De rol van Eurydice zien en horen we de Duitse sopraan Christiane Karg. Zangeres Fatma Said vertolkt de god Amor, die Orpheus overtuigt om naar de onderwereld af te dalen.

De prachtige voorstelling werd vastgelegd door de camera’s van Tiziano Mancini en in een thuiservaring gegoten waarbij je op de eerste rij zit om de legendarische opera van begin tot eind ten volle te beleven. Die opname kan je op 10 december om 21u bewonderen op Mezzo Live HD.

Ontdek 'Orphée et Eurydice' op vrijdag 10 december om 21u op Mezzo Live HD, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Om deze nieuwe tv-optie te vieren, geven wij Proximus-klanten de kans om Pickx Mix één maand gratis te proberen. Daarna betaal je voor dit optiepakket 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top