Stats 1B: Mertens stoomt door, maar krijgt toch concurrentie; Rommens doet haasje-over bij de assists

Challenger Pro League | Op de veertiende speeldag heeft topschutter Lennart Mertens alweer een goaltje aan zijn totaal toegevoegd. Toch kan de spits van Deinze nog niet op z'n lauweren rusten, want Erdon Daci bewees zondag alweer dat ook hij vlot de weg naar het doel begint te vinden. Bij de assists zijn Alexander Maes en Youssef Challouk hun gedeelde leidersplaats dan weer kwijt aan Nicolas Rommens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mertens kon in extremis nog een goaltje meepikken tegen Virton en zit zo aan zes goals in drie matchen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg voor de winterstop kan de spits in zijn huidige vorm nog wel wat goals toevoegen aan zijn totaal.

Het zal misschien wel nodig zijn, want Daci heeft nu resoluut de achtervolging ingezet. De spits van Westerlo scoorde twee heerlijke goals tegen Moeskroen en zit nu toch ook al aan acht rozen. Achter het kopduo beenden De Belder en Sales het Wase duo Maderner en Hoggas bij op de derde plek.

10 goals: Mertens (Deinze)
8 goals: Daci (Westerlo)
6 goals: Maderner (Waasland-Beveren), Hoggas (Waasland-Beveren), De Belder (Deinze), Sales (Lommel)
5 goals: Schuermans (Lierse K.), Bernat (Westerlo), Abdallah (Lierse K.)

In de assistenranking blijven de Belgen de boel runnen. Rommens pakte dankzij twee assists tegen Waasland-Beveren de leiding over van Maes en Challouk terwijl Vaesen Verschueren bijbeent op de vierde plek. Vijf landgenoten in de top vijf dus.

6 assists: Rommens (RWDM)
5 assists: Maes (Lierse K.), Challouk (SK Deinze)
4 assists: Verschueren (Lommel), Vaesen (Westerlo)
3 assists: Dierckx (Westerlo), S. Limbombe (Lierse K.), De Cuyper (Westerlo), Edmundsson (Waasland-Beveren), De Belder (SK Deinze), Chevalier (Moeskroen), Claes (RWDM), Van Eenoo (Westerlo), Tarfi (Deinze), Ribeiro (Moeskroen)

Bij de doelmannen en hun 'clean sheet' veranderde er weinig. Enkel Dutoit kon de netten schoonhouden bij SK Deinze. Voor hem was het zijn eerste 'clean sheet', voor de club haar derde.

6 clean sheets: Jensen (Westerlo)
3 clean sheets: Gillekens (Moeskroen), Defourny (RWDM), Jackers (Waasland-Beveren),

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top