‘AB: Back To Live’: een docureeks over het hart van de Belgische muziekscene

Muziek |

Het is twee jaar geleden dat ons land, en bijna de hele wereld, op slot ging. De coronapandemie is nog steeds ontzettend zwaar voor de cultuursector, maar er is licht aan het einde van de horizon. In de documentaire ‘AB: Back To Live’, die nu op Pickx Live en Pickx.be te zien is, krijgen we een blik achter de schermen bij de magische heropening van 5 september 2021.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De coronapandemie is nog niet uitgedoofd en wakkerde de afgelopen maanden zelfs weer aan, maar toch voelde 5 september 2021 voor de cultuursector als een bevrijding. Ook Ancienne Belgique mocht op dat moment eindelijk haar deuren weer openen voor artiesten en publiek, en dat konden we niet zomaar laten passeren. ‘AB: Back To Live’ is een docureeks over de emotionele heropening van de Brusselse concertzaal na anderhalf jaar muzikale lockdown, haar speciale band met de Brusselse muziekscene en haar inzet voor opkomend talent.

Iedereen speelt een rol

In de drie afleveringen maken we kennis met AB in al haar facetten. De focus ligt niet enkel op artiesten en hun optreden, maar ook op de crew die instaat voor onder andere stagemanagement, catering, onthaal en programma. Kortom, iedereen die een rol speelt in het AB-verhaal, verdient een rol in de documentaire.

‘AB: Back to Live’ brengt de opening mooi in beeld en haalde ook wat grote namen voor de camera. Zo vertellen Zwangere Guy, Linca, Peet en Chibi Ichigo over welke rol AB speelt in de Brusselse muziekscene. Maar niet alleen bekende koppen in de muziekwereld vinden hun thuis in de concertzaal, ook nieuwe en opkomende artiesten krijgen de kans om het podium te veroveren.

De eerste aflevering van ‘AB: Back To Live’ heet ‘Back On Stage’ en verhaalt over de magische heropening na anderhalf jaar stilte. De beelden laten ons de emotionele momenten vol creatieve energie én lawaai herbeleven. De tweede aflevering heet ‘BXL Ma Belle’ en zet Brusselse artiesten in de kijker. Zwangere Guy, Linca, Peet en Chibi Ichigo vertellen welke rol AB speelt in de Brusselse muziekscene. Hiphopband Stikstof kruipt na de lockdown uit hun repetitiekot recht het podium van AB op. In de derde aflevering, ‘Big in Belgium’, krijgen we een onthullende blik achter de schermen, waar nieuwe en opkomende artiesten in de muziektempel een huis, een thuis en de nodige steun vinden.

Bekijk de exclusieve documentairereeks ‘AB: Back To Live’ nu gratis op Pickx Live (zender 11), in de Proximus VOD of online via Pickx.be
  • 31/1: aflevering 1 om 16u en 20u
  • 2/2: aflevering 2 om 16u en 20u
  • 4/2: aflevering 3 om 16u en 20u

Bekijk hieronder alvast een korte compilatie van de driedelige reeks.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top