Ze zijn amper 25, maar deze acteurs mogen zich nu al meten met de allergrootsten

Series |

De filmindustrie vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit, en zo ook haar belangrijkste gezichten. De volgende generatie is verzekerd in Hollywood, want de laatste jaren zijn veel rijzende sterren opgestaan. Proximus Pickx presenteert een aantal namen om in het oog te houden, want van hen zal je nog horen…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zendaya

Zendaya werd op 13-jarige leeftijd ontdekt door Disney Channel als actrice in de serie ‘Shake It Up’. Ze werkte zich doorheen de jaren omhoog bij de zender, en kreeg zelfs haar eigen serie: ‘Agent K.C.’. Twee jaar later speelde ze een hoofdrol in ‘Spiderman: Homecoming’, een rol die ze daarna in nog twee films mocht herhalen. Ze werd al snel een vaste waarde op zowel het grote als het kleine scherm, vooral dankzij haar rol in de sensationele serie ‘Euphoria’. Onlangs was de jonge actrice nog te zien in de langverwachte sciencefictionfilm ‘Dune’. Deze rol bevestigde haar status als rijzende ster van de cinema. De actrice is pas 25 jaar oud maar neemt al volwassen rollen aan, zoals het recente ‘Malcolm and Marie’.

Ontdek ‘Malcolm and Marie’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie ‘Pickx All Stars’ (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Tom Holland

Hoe kunnen we Tom Holland niet noemen in deze lijst van jonge acteurs die recent hun grote doorbraak hebben waargemaakt? Hij werd voor het eerst ontdekt in de film ‘The Impossible’, over de dodelijke tsunami die Thailand in 2004 overspoelde. De prent lanceerde zijn carrière in Hollywood op 16-jarige leeftijd. Maar zijn echte revelatie, vooral op het internationale toneel, kwam met de ‘Spider-Man’-saga. Hij nam de rol van Spider-Man over van Tobey Maguire en Andrew Garfield, en trad toe tot het enorme Marvel universum. Hij speelde ook in de iconische ‘Avengers’-films en bevestigde zijn status als getalenteerde jonge acteur. Hij is de lieveling van sociale netwerken, die ook weleens lachen met zijn neiging om vertrouwelijke informatie over films te verklappen. Binnenkort krijg je de kans hem te zien in ‘Uncharted’, de verfilming van de gelijknamige videospelfranchise.

Anya Taylor-Joy

Alles kan snel gaan in de tv- en filmindustrie, en de bliksemsnelle opkomst van Anya Taylor-Joy bewijst dat! De kans is groot dat je haar al aan het werk zag in de meest bekeken miniserie op Netflix van 2020: ‘The Queen’s Gambit’. Ze speelt de hoofdrol in deze reeks over een jong schaakgenie. Maar je moet weten dat ze naast deze iconische rol ook andere producties op haar naam heeft staan. Zo is er ‘The Witch’, waarmee ze in 2015 voor het eerst bekendheid vergaarde bij het grote publiek, of ‘Split’ en ‘Glass’. Ze was ook te zien in de hitserie ‘Peaky Blinders’, een jaar voor haar grote doorbraak in ‘The Queen’s Gambit’. Ook zij is pas 25 jaar oud, maar ze is er om te blijven. Haar optreden in ‘Last Night in Soho’ eerder dit jaar was genoeg om haar naam toe te voegen aan het lijstje met veelbelovende acteurs om in de gaten te houden.

Ontdek ‘The Queen’s Gambit’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie ‘Pickx All Stars’ (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Timothée Chalamet

Eén ding is zeker: Timothée Chalamet is overal. De film die hem beroemd maakte was ‘Call Me By Your Name’, een liefdesverhaal als geen ander. Een jaar later speelde hij naast Steve Carell in ‘My Beautiful Boy’, een film geregisseerd door onze landgenoot Felix Van Groeningen en geproduceerd door Brad Pitt. De jongeling heeft zichzelf sindsdien echt op de kaart gezet als een van de grote jongens in Hollywood. Hij verscheen in een reeks veelgeprezen producties, zoals ‘The King’ (gebaseerd op het werk van William Shakespeare) en de verfilming van de literaire klassieker ‘Little Women’. De rol die hem uiteindelijk definitief op de kaart zette, was het recente ‘Dune’ van Denis Villeneuve, naast Zendaya in de hoofdrol. Dit jaar kan je hem ook zien in de sci-fi film ‘Don’t Look Up’, waarin hij samenwerkt met de onbetwiste supersterren Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Ariana Grande en bovenal de ongelooflijke Meryl Streep.

 'Dune’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top