Klaar om te verkopen? Gérard Lopez spreekt zich eindelijk uit over de malaise bij Moeskroen

Challenger Pro League | Gérard Lopez heeft eindelijk nog eens van zich laten horen in de media. De eigenaar van RE Moeskroen sprak bij de Franse radiozender Blue Gironde even over zijn toekomstplannen met zijn Belgische 'speeltje'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Spaanse Luxemburger is tegenwoordig ook eigenaar van Girondins de Bordeaux en Boavista en lijkt te zijn uitgekeken op Moeskroen. Dat heeft - volgens hem - vooral te maken met het feit dat hij de Franse topclub Lille OSC niet langer in zijn portefeuille heeft.

Lopez verkocht Lille OSC in december 2020 nadat er ook daar financiële problemen ontstaan waren en toen werden er ook al meteen vraagtekens gezet bij de toekomst van Moeskroen. Terecht zo blijkt nu...

"Vorig seizoen betaalden we met Lille OSC nog de salarissen van de door ons uitgeleende spelers", vertelt Lopez. "Maar eigenlijk was dat toen al aan de club om die te betalen. De financiële situatie is er dan ook niet zo rooskleurig. Ik heb Moeskroen destijds vooral gekocht omdat het in de buurt van Lille lag, maar die link is nu niet langer bestaande. Of ik de club verkoop? Dat zou wel eens kunnen..."

Die woorden zullen wellicht als muziek in de oren klinken van de fans. Die zongen zondag in 't Kuipje nog uit volle borst liederen over het vertrek van Lopez. Ook binnen de spelersgroep werd er - bij monde van aanvoerder Lepoint - al klare taal gesproken over hoe zij tegenover Lopez staan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top