Als plots de goals wél vallen! RWDM in vijf doelpuntenrijke matchen van de kelder naar de top

Sport | Wie na de negende speeldag gezegd zou hebben dat RWDM bij het afsluiten van de heenronde volop mee zou doen voor de promotiebarrages, werd wellicht voor gek verklaard. Maar het magere gelijkspel bij het toen nog zwalpende Moeskroen (1-1) zorgde kennelijk voor een déclic bij de Brusselaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste negen duels van de competitie speelde RWDM niet bepaald slecht. Maar in de zone van de waarheid lieten de Brusselaars het te vaak afweten. De Molenbeekse spitsen kregen meestal wel voldoende kansen om matchen te beslissen, maar faalden steevast in de afwerking. Na negen wedstrijden hadden Nzuzi en co dan ook nog maar 10x gescoord en stond RWDM troosteloos voorlaatste.

Maar sinds speeldag 10 begon de Molenbeekse trein plots te rijden. De ballen vlogen plots wel binnen en RWDM scoorde prompt 13x in vijf duels. Geen enkel ander team deed beter. De drie goals in Lommel (2-3 winst), drie goals tegen Lierse K. (3-3 gelijkspel), twee goals in Virton (0-2 winst), twee goals tegen Deinze (2-2 gelijkspel) en drie goals in Beveren (2-3 winst) stuwden de Brusselaars dan ook van de zevende plek naar een gedeelde tweede plaats.

Clash in het vooruitzicht

Met het gelijke spel van bij Moeskroen er ook nog bij, zijn de troepen van Vincent Euvrard nu al zes duels ongeslagen. Enkel KVC Westerlo kon dit seizoen al een langere streak laten noteren (negen wedstrijden ongeslagen). En laat dat Westerlo nu net de tegenstander zijn op de volgende speeldag.

Enige nadeel voor RWDM... de Brusselaars spelen thuis. En daar loopt het toch nog altijd minder dan buitenshuis. Met amper zes punten uit zeven thuisduels zijn ze zelfs gedeeld laatste in het thuisklassement (samen met Waasland-Beveren).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top