Zoals verwacht maakte G2 Esports op 3 december de samenstelling van zijn roster voor het seizoen 2022 bekend. Het zal niemand verbazen dat de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé zich bij de meervoudig Europese kampioen voegt als support.

Het is een aankondiging waarop alle Europese League of Legends-fans zaten te wachten, gezien de geruchten die al enkele weken de ronde doen. In een video over de laatste “memes” rond het team, iets meer dan een maand voor de officiële start van de competitie, heeft G2 Esports deze vrijdag de samenstelling van het roster voor het volgende seizoen in de LEC bekendgemaakt.

Zoals de video teaset, werd een roster gebouwd rond midlane wonderkind Rasmus “Caps” Winther en jungler Marcin “Jankos” Jankowski, de enige twee overlevenden van de vorige split bij G2.

In de toplane heeft G2 ingezet op ervaring. Ter vervanging van Wunder, die naar Fnatic vertrok, koos de organisatie voor Sergen “BrokenBlade” Çelik. Sinds zijn terugkeer naar Europa na twee jaar in de LCS, is de Turk een van de beste op zijn positie in het Westen.

Aan de onderkant van de map koos de organisatie voor een andere aanpak. Naast de ervaring van een speler als Rekkles, besloot G2 om de hoop te vestigen op de jeugd. Op de positie van AD Carry vinden we Victor “Flakked” Lirola terug. De speler zal zijn eerste stappen zetten in de hoogste regionen van Europese League of Legends.

Om hem te steunen, werd niemand minder dan Raphaël “Targamas” Crabbé ingeschakeld. De support is geen onbekende in de LEC-scene, waar hij voor Giant Gaming speelde toen het kampioenschap nog bekend stond als de LCS EU. Sindsdien spreekt de carrière van de Belg voor zich. Tijdens zijn twee jaar in de LFL verzamelde de jonge speler nationale en Europese titels, vooral tijdens zijn laatste seizoen bij Karmine Corp. De speler behaalde zijn doel en keert terug naar het hoogste niveau, zoals hij ons enkele maanden geleden al toevertrouwde.

Dylan Falco werd aangesteld als de nieuwe hoofdcoach en krijgt de taak om het roster naar succes te leiden. Falco, die werkte met Fnatic, TSM en Schalke 04 en sinds 2014 deel uitmaakt van de scene, zal worden bijgestaan door Rodrigo Oliveira, hoofdanalist van het team.