Het eerste weekend van IEM Winter 2021 zit erop. Er zijn nog maar vier teams in de running om kampioen van het laatste ESL-toernooi van 2021 te worden. Zowel G2 als Team Vitality konden zich plaatsen voor de halve finales, NIP en Virtus.pro vervolledigen de line-up.

De eerste vier dagen van IEM Winter hebben zoals verwacht voor spektakel gezorgd. Zowat alle grote teams van de scene tekenden present voor het laatste ESL-toernooi van het jaar. Enkel Majorkampioen NAVI is niet van de partij. Een uitgelezen kans voor de andere teams om hun seizoen in schoonheid af te sluiten.

De Fransen grepen die kans met beide handen. Zowel G2 Esports als Team Vitality konden doorstoten naar de halve finales, de ene met wat meer moeie dan de andere. De twee Franse rosters ontmoetten elkaar in de finale van de winner bracket. Het werd een match op het scherpst van de snee, waarin het team van NiKo uiteindelijk met 2-1 de bovenhand nam. Inclusief een mooie prestatie van stand-in KennyS, die bewees dat hij nog steeds een plaats heeft aan de top van CS:GO.

G2 was zeker van een plaats in de halve finale, maar Team Vitality moest nog voorbij Gambit in de kwartfinales. Sterspeler ZywOo trok zijn team over de streep met een geweldige ADR (Average Damage per Round) van 97.2 over de drie maps tegen de Russische organisatie.

Ze krijgen volgend weekend gezelschap van NIP en Virtus.pro. Na een vroege nederlaag tegen Vitality moest het Zweeds-Deense roster zich een weg banen door de loser bracket. De Ninja’s kenden heel wat moeite met OG Esports en het Braziliaanse GODSENT, maar kropen door het oog van de naald.

Virtus.pro bleek de verrassing van dit toernooi. Ondanks zwakke resultaten de afgelopen maanden konden het CIS-team zijn duivels ontbinden tegen ENCE, Gambit en GODSENT. VP werd beloond met een rechtstreeks ticket voor de halve finale.

Het speelschema voor volgend weekend – © ESL

Het vervolg van het toernooi vindt volgend weekend plaats: de halve finales op 11 december, en de grote finale op 12 december. De finale wordt live uitgezonden op 15u50 Pickx Esports, onze sociale media en op Pickx Live op tv. Hou zondagnamiddag zeker je agenda vrij, want dit laatste ESL-evenement van het jaar zal ongetwijfeld vuurwerk opleveren!