RSC Anderlecht heeft zondagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-2 gewonnen van Zulte Waregem.
1-1 stond er bij de rust op het scorebord in het Astridpark en daar mochten vooral de bezoekers uit Waregem blij om zijn. Paars-wit was na 25 minuten weliswaar op achterstand gekomen na een treffer van Zinho Gano, maar trok dat twee minuten later reeds recht met de gelijkmaker van Joshua Zirkzee. Nadien liet Anderlecht het nog na om de rust met een verdiende voorsprong in te trekken. Er was ook wat pech mee gemoeid: in het wedstrijdbegin had de bal op de stip kunnen gaan na een overtreding op Cristian Kouamé, maar de videoref had buitenspel voorafgaand aan de fase gezien.

Na de pauze was het Lior Refaelov die de Belgische recordkampioen met twee doelpunten (61. en 73.) over de streep trok. Jelle Vossen schonk de bezoekers nog hoop met de aansluitingstreffer na 81 minuten, maar verder kwamen ze niet meer. 

In de stand ziet Essevee met Cercle Brugge de voorlaatste naderen tot op één punt. Anderlecht komt met de tweede competitiezege op rij met 28 punten weer op de vierde plaats, maar kan die wel nog kwijtspelen aan KV Mechelen en Charleroi, die later nog in actie komen.

Eerder op zondag was het uitgerekend Radja Nainggolan die een tumultueuze stadsderby tussen rode lantaarn Beerschot en Antwerp (0-1) in het voordeel van de bezoekers besliste. The Great Old kwam daarmee weer naast Club Brugge op de tweede plaats, op vier punten van leider Union.

Zondagavond staat er nog een derby op het programma, maar dan in het zuiden van het land. Het epicentrum van het Belgische voetbal verrschuift dan naar Luik, waar Standard Charleroi ontvangt. De Rouches blijven wisselvallig presteren en staan in de grijze middenmoot, de 'buren' uit Charleroi prijken in de subtop.

KV Mechelen, dat op een knappe zesde stek staat, krijgt nadien (21u) het geplaagde KRC Genk over de vloer, waar coach John van den Brom steeds meer onder druk komt.