Alexandre Libert, de rots in de branding bij Spirou Charleroi

Basketbal |

Na een weekend zonder wedstrijden en de beslissing van de overheid om geen toeschouwers meer toe te laten tijdens indoor sportwedstrijden, trekt de BNXT League zich dit weekend opnieuw op gang. Dan nemen de spelers van Spirou Charleroi het op tegen de Kangoeroes uit Mechelen. Heel wat van de Waalse spelers zullen dan het voorbeeld volgen van Alexandre Libert, de rots in de branding bij Spirou Charleroi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met vier overwinningen en vijf nederlagen staat Spirou Charleroi momenteel op een zevende plaats in de rangschikking van de Belgische BNXT League. “Kan beter”, zou je denken, maar dan vergeet je dat Spirou Charleroi al enkele jaren niet meer over dezelfde hoge budgetten beschikt als de concurrentie. Dat bleek eens te meer in 2020 toen de club aangekondigde dat ze in 2021 niet zou deelnemen aan de Europa Cup. De kost om in die competitie aan te treden, kon de club niet opbrengen.

In plaats van halstarrend op zoek te gaan naar nieuwe geldschieters om peperdure transfers te sponseren, richtte Spirou Charleroi de blik inwaarts richting de eigen jeugd. Die moet successen behalen door onder andere goed te luisteren naar hun aanvoerder, Alexandre Libert. Die is 32 jaar oud, heeft heel wat ervaring op zak en kan bovendien goede cijfers voorleggen met een gemiddelde van 13,2 punten en 4,1 assists per wedstrijd.

Ook bij de Belgian Lions

Alexandre Libert is een veelzijdige sporter die niet enkel als vleugelspeler uit de voeten kan, maar ook als point guard zijn mannetje staat. Hij koppelt spelintelligentie aan een voorbeeldige mentaliteit en dat is ook het bestuur van Spirou Charleroi niet ontgaan. “Alex smijt zichzelf altijd voor de volle 100 procent”, stelde algemeen directeur van Spirou Charleroi vorig jaar nog aan Le Soir.

Ook bij de Belgian Lions rekent men op Libert. Daar speelde de man enkele weken geleden nog een beresterke partij in de match tegen Slowakije tijdens de wereldbekerkwalificaties. Libert scoorde toen maar liefst 17 punten en hielp met al zijn ervaring de Belgische ploeg voorbij een moeilijke tegenstander.

Voor Spirou-coach Sam Rotsaert is Alexandre Libert niets minder dan een geschenk uit de hemel. De aanvoerder is een voorbeeld voor de jongeren, legt uitstekende cijfers voor en neemt zijn ploeggenoten mee op sleeptouw. Wat kan je nog meer vragen? Libert is dan ook de broodnodige rots in de branding voor een ploeg die zichzelf opnieuw wil uitvinden. Of die uitvinding ook zal werken, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Volg de wedstrijd tussen Spirou Charleroi en Kangoeroes Basket Mechelen in de BNXT League op vrijdag 17 december, vanaf 20u30, op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top