De wittebroodsweken van Florian Kohfeldt bij Wolfsburg zijn alweer voorbij. Wolfsburg verloor zaterdag met zware 3-0 cijfers op bezoek bij Mainz op de veertiende speeldag in de Bundesliga en pakt zo een magere 1 op 9 onder Kohfeldt. De opvolger van de ontslagen Mark van Bommel debuteerde nochtans met twee zeges op rij.
De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Wolfsburg, met Aster Vranckx en Dodi Lukebakio in de basiself en zonder de met corona gevelde Koen Casteels. Jonathan Burkhardt (2') en Anton Stach (4') zetten nog binnen de eerste vijf minuten Mainz op rozen met een dubbele voorsprong. 
Kohfeldt probeerde halverwege het tij te keren met een driedubbele wissel, met onder meer Sebastiaan Bornauw die tussen de lijnen kwam, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Lukebakio mocht net voor het uur gaan rusten, Vranckx ruimde plaats in de 82e minuut. Mainz dikte in de laatste minuut de score nog aan tot 3-0 met een eigen doelpunt van Maxence Lacroix. Wolfsburg is pas achtste met 20 punten.
Tegelijkertijd vonden er nog vier matchen plaats in de Duitse eerste klasse. Arminia Bielefeld en Keulen hielden elkaar met 1-1 in bedwang, Bochum won bij Augsburg (2-3), Leverkusen haalde de sloophamer boven tegen troosteloze hekkensluiter Greuther Fürth (7-1) en Hoffenheim nam op zijn beurt de maat van Eintracht Frankfurt met 3-2.