Club Brugge is kanshebber voor een eerste plaats in de Youth League

Voetbal | Terwijl de A-ploeg van Club Brugge werd uitgeschakeld in de Champions League, doet hun U19-team het veel beter met een goede kwalificatie in de Youth League: het team is zelfs als eerste geëindigd in haar groep. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het contrast tussen de "grote mannen" en de Brugse U19-jonkies kan niet groter zijn. In de UEFA Youth League hebben de jonge Bruggelingen laten zien dat ze op hetzelfde niveau of zelfs beter presteren dan andere teams in de groep. Na 5 dagen hebben ze 11 punten bijeengespeeld, net zoveel als het jeugdteam van PSG, tegen wie ze het deze dinsdagmiddag moeten opnemen.

Nu ze sowieso zijn gekwalificeerd voor de play-offs, zal de U19-ploeg het moeten opnemen tegen Parijs om te bepalen wie als eerste zal eindigen en rechtstreeks naar de achtste finales mag gaan. Momenteel liggen de kaarten in het voordeel van de Parijzenaars omdat ze in september de 2-2 in Brugge op het scorebord konden brengen. Als ze gelijk spelen of winnen, is de eerste plaats voor onze zuiderburen. Het is daarom noodzakelijk dat Brugge absoluut moet winnen en daarvoor rekent de ploeg op zijn topscorer Cisse Sandra.

Meneer "goal"

Brugge heeft tot nu toe een ongelooflijke parcours gereden, want de ploeg van Rik de Mil is tot nu toe ongeslagen. Deze goede prestaties zijn te danken aan het goed presterende team, maar evengoed aan één speler in het bijzonder: Cisse Sandra. Op 17-jarige leeftijd heeft de aanvallende middenvelder al een record van 5 doelpunten in evenveel wedstrijden kunnen behalen. Het volstaat te zeggen dat zijn gevoel voor afwerking erg belangrijk zal zijn om de inwoners van Île-de-France te overklassen.

Sinds de start van het Youth League-toernooi heeft Brugge 17 goals gemaakt, waarvan Cisse Sandra er 5 heeft afgewerkt - je kan hem dus mijnheer 33% noemen. Maar naast zijn 5 doelpunten leverde hij ook een assist af bij de 3-5 overwinning in de wedstrijd tegen Manchester City. Dat is een mooi record voor een speler die twee jaar geleden nog maar een minuut speelde in het toernooi.

Record

Vorig seizoen viel Cisse Sandra op met het NXT D1B-team. In de reserveploeg van Club Brugge scoorde hij op 30 augustus 2020 een doelpunt tegen Lommel, een prestatie die hem de jongste doelpuntenmaker in de D1B-geschiedenis maakte.

Helaas raakte hij na 9 dagen ernstig geblesseerd en bracht hij bijna 3 maanden door in de ziekenhuisvleugel. Hij verscheen pas half april weer in een wedstrijd en eindigde in 12 wedstrijden voor 1 doelpunt.

De volgende stap is nu om als eerste elftal wat speeltijd te winnen. Sandra speelde dit seizoen al twee wedstrijden voor de A-ploeg: 5 minuten in de Supercup tegen Genk en 90 minuten in de Cup tegen Deinze. In de competitie zat hij op de bank tegen Eupen, Cercle en Beerschot, maar sinds augustus is hij niet actief meer. In de Youth League zou hij daarom een mooie kans kunnen krijgen om opnieuw te schitteren.

Het programma van de Youth League:

Dinsdag 7 december

Volg de Youth League het hele seizoen door op de Pickx+ Sports-kanalen, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe interactieve modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top