Zaterdagavond spelen Waasland-Beveren en RWDM hun laatste wedstrijd van de eerste periode. De thuisploeg kan bij winst opnieuw een goede zaak doen met het oog op de tweede plek terwijl de bezoekers bij winst langs Waasland-Beveren (en Deinze) kunnen komen in de ranking.
De belangen zijn dus (alweer) groot op de Freethiel, al wordt de wedstrijd toch wel wat ontsierd door een hele resem afwezigen. Allereerst moet de thuisploeg het zien te rooien zonder coach Marc Schneider. De Zwitser zit in quarantaine na een positieve coronatest.

Assistent-trainer Pascal Cerrone en Gunter Vandebroeck nemen over, maar moeten toch ook wel wat puzzelen in de selectie. Zo zijn er naast langdurig geblesseerden Faucher en Vukotic ook nog zorgen bij Albanese en Edmundsson. Het duo niet niet in de selectie. Maderner, Verstraete en Kablan zijn wel weer van de partij.

En ook bij RWDM is de lijst met afwezigen net iets te belangrijk om hem te minimaliseren. Met Ruyssen (geschorst), Claes en Lavie (blessures) zijn er enkele belangrijke pionnen niet bij terwijl ook de pas herstelde Botella opnieuw in de lappenmand ligt.