Hoge blessurelast en offensieve onmacht duwt Virton naar 3 op 18: is de veer (al) gebroken?

Challenger Pro League | Excelsior Virton sloot vrijdagavond de eerste helft van het seizoen af met een 3-0 nederlaag bij SK Deinze. De Luxemburgers kwamen sterk gehavend aan de aftrap in de Dakota Arena en hielden goed stand in de eerste helft, maar gingen dan stilletjes ten onder tegen een alweer niet zo overtuigend SK Deinze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Oost-Vlamingen kwamen vroeg in de tweede helft op voorsprong via De Belder, maar begonnen toch weer wat te twijfelen omdat de 2-0 uitbleef. Maar een amper bestaande Virtonese voorlijn kon de Tigers niet onder druk zetten en in het slot dikten De Belder en Mertens toch nog aan tot 3-0.

Dat de voorlijn van Virton zo matig voor de dag kwam, mag niet echt verwonderlijk genoemd worden. Speerpunten Souleymane Anne en Din Sula waren er niet bij door blessures terwijl ook Guillaume tijdens de opwarming geblesseerd geraakte en in extremis forfait moest geven. Voeg daar ook nog eens de schorsing van Kryeziu aan toe en het mag weinig verbazen dat Christophe Gregoire (alweer) een onuitgegeven elftal tussen de lijnen moest brengen.

Dat onuitgegeven elftal bleek uiteindelijk een maatje te klein voor het ervaren Deinze en mocht na 90 minuten dus het veld af met een 3-0 nederlaag. Virton kon zo voor de vijfde keer in zes wedstrijden niet scoren en incasseerde ook voor de vijfde keer in zes matchen een nederlaag. Enkel bij Lommel konden de Luxemburgers de rug rechten met drie goals en een 1-3 zege.

Kijken naar Lommel?

Datzelfde Lommel lijkt - mede door de plotse awakening van Moeskroen - momenteel nog de enige ploeg die binnen handbereik ligt van de Virtonezen. De Limburgers tellen twee punten meer dan Virton, maar spelen zondag nog bij Lierse Kempenzonen (dat ook niet in de beste periode van haar seizoen zit). Van de twaalf punten die Virton dit seizoen al pakte, kwamen er ook zes uit rechtstreekse duels met Lommel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top