"De impact voor bioscopen van de nieuwe maatregelen is relatief beperkt." Dat zegt Anneleen Van Troos van Kinepolis. De bioscoopketen had de voorbije weken al bijkomende maatregelen getroffen en heeft slechts een 15-tal van haar 130 zalen die een capaciteit hebben van meer dan 200 personen.
Alle binnenactiviteiten waarbij meer dan 200 personen aanwezig zijn worden vanaf maandag verboden. Dat heeft het overlegcomité vrijdag beslist. Voor bioscoopketen Kinepolis blijft de impact gelukkig beperkt. "Wij hebben slechts een klein aantal zalen waarin we meer dan 200 bezoekers kunnen ontvangen", zegt communicatie manager Annelies Van Troos. "Bovendien hadden we al enkele bijkomende maatregelen getroffen, zoals het vrijlaten van één stoel links en rechts tussen de verschillende bubbels. We wachten de concrete maatregelen nog af, vooral wat betreft social distancing, maar verwachten slechts een beperkte impact. We zijn heel blij dat we de deuren niet moeten sluiten. Er blijft nood aan ontspanning en we hebben voor de komende weken enkele topfilms op de affiche staan."

Kinepolis had eerder de laatavondvoorstellingen al geschrapt en ook de shops zijn na 23u gesloten om aan de horecamaatregelen te voldoen. "Onze zalen hebben zeer goede ventilatie en het aantal besmettingen in bioscopen is minimaal", besluit ze.