Angela's lanceert nieuw album, 'Nonante-Cinq', een week eerder dan verwacht

Verrassing! Het nieuwe album van Angèle, getiteld 'Nonante-cinq’, zou op tien december uitkomen maar is nu al te beluisteren. De Belgische artieste schoof de lancering een weekje op en brengt ter gelegenheid van haar verjaardag op drie december nieuwe muziek naar buiten. Waarom? En wat houdt dit album precies in? Proximus Pickx legt het je uit.

Drie jaar na de release van haar eerste album ‘Brol’ is Angèle terug met een nieuwe plaat. In oktober bracht ze een eerste single uit. 'Bruxelles je t'aime' is een ode aan haar geboortestad en kondigde officieel de release van een nieuw album aan. Daarnaast werd ook aangekondigd dat Netflix een documentaire maakt over de Belgische zangeres. Daarin krijgen we meer informatie over het begin van haar carrière en de ongelofelijke opmars die ze de laatste jaren maakte. Maar anderzijds komen ook de obstakels op haar weg naar succes ter sprake. Al dit nieuws bracht de fans op spanning en iedereen keek uit naar haar nieuw materiaal. En daar speelde Angèle goed op in, want een week eerder dan gepland brengt ze haar muziek naar de buitenwereld. 

Angèle’s gekende stijl

Was jij ook ongeduldig aan het wachten op de twaalf nummers die Angèle op tien december zou lanceren? De zangeres verraste vriend en vijand met haar vroege release op de digitale platformen. Toch lijkt die keuze gesterkt door een persoonlijk aspect. De zangeres is namelijk besmet met het coronavirus en brengt deze en volgende week door in quarantaine. Om haar 26e verjaardag op te fleuren, besloot Angèle haar muziek een week eerder te onthullen.

Om het allemaal wat feestelijker te maken, deed ze op drie december omstreeks middernacht ook een livestream op Instagram waarmee ze de post over het nieuwe album onthulde. In de nieuwe muziek vinden we opnieuw enkele basiswaarden van haar muziek terug. Popklanken die worden afgewisseld met dance worden bij Angèle gekoppeld aan een zachte stem en bedwelmende teksten
De artieste beloofde een persoonlijk album en dat horen we ook in de nummers. Met songs als ‘Libre’, ‘Bad Dreams’ of Solo’ vertelt Angèle openhartig over haar relaties en haar angsten. Na ‘Balance ton quoi’ timmert ze verder aan haar weg naar succes en dat doet ze ook door in te spelen op de actualiteit. Zo bespreekt het nummer ‘Tempête’ bijvoorbeeld de problematiek van huiselijk geweld. Ongetwijfeld kan de Belgische zangeres haar reputatie met dit langverwachte tweede album verder waarmaken.

Muziek

Bekijk alles
Top