Drievoudig wereldkampioen T1 Telecom maakte op vrijdag 3 december de samenstelling van zijn team voor het LCK-seizoen van 2022 bekend. Ondanks het vertrek van heel wat teamleden, werd het contract van sterspeler Faker verlengd.

T1 is een van de oudste organisaties in het competitieve League of Legends circuit. De organisatie, voorheen bekend als SKT T1 Telecom, maakte vrijdagochtend zijn roster voor het komende seizoen bekend. Omdat de ploegen in de regio vaak een heel elftal aan wisselspelers hebben, vallen er een aantal wijzigingen in de basisopstelling te noteren.

Geen externe aanwervingen

Op de toplane nemen we afscheid van Kim “Canna” Chang-dong , die naar Nongshim RedForce verhuist. Hoewel zijn transfer naar DWG KIA volgens zijn zaakwaarnemer rond leek te zijn, besloot T1 om hem naar Nongshim te sturen, waarschijnlijk om te vermijden dat de wereldkampioen van 2020 zijn al dominante roster verder zou versterken. In zijn plaats komt Chooi “Zeus” Wooje, invaller op die positie sinds 2019.

Het mid-jungle duo blijft ongewijzigd. Vier maanden na zijn terugkeer lijkt jungler Moon “Oner” Hyeon-joon de organisatie overtuigd te hebben met zijn prestaties. waardoor zijn contract tot 2023 is verlengd. Op mid begint T1 aan zijn tiende seizoen met sterspeler Lee “Faker” Sang-hyeok. Zijn contract werd geüpdatet in de Global Contract Database van Riot Games en loopt nu tot november 2022.

Op de botlane wordt ADC Lee “Gumayusi” Min-hyeong opnieuw vergezeld door Ryu “Keria” Min-seok. Tijdens de Worlds van 2021 bleek het duo dominant te zijn tegen botlanes met veel meer ervaring. De organisatie haalt echter een nieuwe speler binnen als support-wisselspeler. Na een seizoen in het academy team van T1 te hebben gespeeld, zal Kim “Asper” Tae-gi dit seizoen 2022 zijn debuut in het eerste team maken.

Het persbericht van T1 om de verlenging van Faker aan te kondigen – © T1

Je hebt het misschien opgemerkt: T1 heeft dit jaar geen enkele externe transfer gedaan, en deed enkel beroep op wisselspelers of op het academy team. Een beslissing die in verband zou kunnen worden gebracht met het enorme salaris van Faker, dat ongetwijfeld een impact heeft op de financiën van T1. Het valt nog te bezien of deze gok vruchten zal afwerpen.

Wat de coachingstaf betreft: Choi “Polt” Seong-hun zal de teugels van de ploeg in handen nemen. Hij zal worden bijgestaan door Kim “Moment” Ji-hwan en T1-product Bae “Bengi” Seong-woong, die eerst voor de organisatie speelde en daarna als coach van het academisch team werkte.