Kunnen Anderlecht en Club Brugge eindelijk nog eens een wedstrijd in de beslissende plooi leggen?

Jupiler Pro League | Na drie wedstrijden die eindigden op een brilscore staan Club Brugge en Anderlecht zondag tegenover elkaar met één doel: eindelijk nog eens winnen van hun aartsrivaal. De strijd om een plek in de top vier zal in deze wedstrijd op de twintigste speeldag van de Jupiler Pro League losbarsten en beide ploegen hebben er alles voor over om de tegenstander met een nederlaag weg te sturen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met één punt zal zondagmiddag niemand tevreden zijn, zo veel is zeker. De wedstrijd van zondagmiddag lijkt op een match uit play-off 1, want er staat veel op het spel. Voor zowel Anderlecht als Club Brugge zijn drie punten van groot belang. Dit jaar staan verschillende ploegen in de eerste zes van het klassement op een handvol punten van elkaar, elk punt telt dus. De Bruggelingen willen in de running blijven voor de eindzege en Anderlecht toonde in het verleden dat het niet mag worden onderschat, ookal is het voorlopig nog maar een schim van wat het ooit was.

De laatste wedstrijd tussen beide ploegen dateert van begin oktober en eindigde op 1-1. Het lijkt een gewoonte te worden want ook de twee voorgaande wedstrijden eindigden zonder winnaar. De laatste wedstrijd waarin er wél een ploeg met drie punten naar huis mocht, dateert van de titelstrijd van vorig seizoen. Toen moesten de mannen van Philippe Clement de duimen leggen en kon Anderlecht winnen. Voor Anderlecht lijkt winnen op het veld van Club Brugge al langer moeilijk te zijn, want hun laatste overwinning in Brugge dateert van 6 mei 2018. Toen waren Teodorczyk, Morioka en Diaby de doelpuntenmakers. Sindsdien speelden beide ploegen in Jan Breydel vijf keer tegen elkaar en gingen de West-Vlamingen vier keer met een overwinning aan de haal, een keer speelden ze gelijk.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht deze zondag om 13u30 en het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top