Pirard, Vermeiren, Willems en Bourdeaud'hui aangeduid als refs voor de 14e speeldag in 1B

Challenger Pro League | Na het niet geheel geslaagde bekerintermezzo van Lommel SK en KVC Westerlo gaat de aandacht dit weekend opnieuw naar het competitievoetbal. De acht 1B-teams staan voor de laatste speeldag van de eerste ronde en deze vier scheidsrechters werden aangeduid om de wedstrijden in goede banen te leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

03/12 - 20u00: SK Deinze - RE Virton (Quentin Pirard)

Matchen in 1B: 35 (5 dit seizoen)
Matchen van Deinze: 7 (2x winst, 2x verlies)
Matchen van Virton: 6 (2x winst, 4x verlies)

Pirard floot in z'n carrière zes duels van Virton, maar kwam de Luxemburgers nog nooit tegen als ze op verplaatsing speelden. De 29-jarige ref floot ook al 5x een match op gang in het Burgemeester Van De Wielestadion en gaat nu dus voor het eerst fluiten in de Dakota Arena. De laatste twee bezoekjes van Pirard aan Deinze draaiden niet zo goed uit voor de thuisploeg. Tegen Union werd vorig seizoen stevig verloren (2-4) en tegen Lommel bleven de Tigers op een 1-1 gelijkspel steken; onder meer na een rode kaart voor Van Walle.

04/12 - 20u45: Waasland-Beveren - RWDM (Ken Vermeiren)

Matchen in 1B: 63 (4 dit seizoen)
Matchen van Waasland-Beveren: 0
Matchen van RWDM: 0

Het lijkt onwaarschijnlijk voor de meest ervaren ref van 1B; maar zaterdag fluit Vermeiren voor het eerst een duel van Waasland-Beveren én van RWDM. De 39-jarige ref kwam beide teams de voorbije jaren nog niet tegen. Voor Waasland-Beveren is dat niet zo ongewoon aangezien ze de laatste jaren altijd in 1A speelden. Maar ook RWDM - dat vorig seizoen ook al in 1B speelde en er nu ook al bijna een halve competitie heeft opzitten - heeft geen verleden met Vermeiren.

05/12 - 16u00: KVC Westerlo - RE Moeskroen (Laurent Willems)

Matchen in 1B: 20 (5 dit seizoen)
Matchen van Westerlo: 4 (1x gewonnen, 3x verloren)
Matchen van Moeskroen: 1 (1x gelijk)

Westerlo heeft geen al te beste herinneringen aan Willems. De Kempenaars verloren drie van de vier duels die de ref van hen al op gang floot. Positief is wel dat de streak van drie nederlagen met Willems in de vierde en laatste match gebroken werd. Toen won Westerlo van Lommel (2-1 op 6/12/2020). Opvallend is dat Willems in die vier duels amper vijf gele kaarten gaf aan de Kempenaars. Er werden ook geen rode kaarten én geen strafschoppen uitgedeeld.

05/12 - 20u00: Lierse K. - Lommel SK (Simon Bourdeaud'hui)

Matchen in 1B: 5 (5 dit seizoen)
Matchen van Lierse K.: 4 (1x winst, 3x verlies)
Matchen van Lommel:  1 (1x winst)

Beide teams kwamen seizoensdebutant Bourdeaud'hui één keer tegen dit seizoen, en dat was in... de heenmatch. Die wedstrijd werd toen gewonnen door Lommel (3-1). Lierse Kempenzonen kwam de jonge ref ook nog wel tegen toen het in de hoogste amateurklasse speelde. Maar ook toen leverde dat geen al te beste resultaten op. Thes Sport werd 1x geklopt met 1-0, maar daarvoor waren er wel twee nederlagen tegen Thes Sport (2-0) en SK Heist (0-1).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top