Nieuw op Netflix: deze films of series mag je zeker niet missen

Nu de kerstvakantie en de feestperiode eraan komen zet ook Netflix in op heel wat nieuwe content waar moeilijk aan te weerstaan is. Voel je meer voor een warme, kleurrijke reis naar de baai van Napels en een plons in het water aan de Grote Barrièrerif aan de zijde van een kogelvisje? Of maak je je liever druk om de beslissing van een moeder om haar twee jonge kinderen in de steek te laten? De streamingsgigant verwelkomt je anders ook met de liefdesavonturen van een Amerikaanse expat in Parijs en zelfs wie kickt op vastgoedporno, of het wegdromen bij luxewoningen, komt aan zijn trekken.

The Hand of God

“Maradona heeft mijn leven gered”, beweert de Italiaanse filmmaker Paulo Sorrentino in verschillende interviews naar aanleiding van de release van zijn speelfilm ‘The Hand of God’. In deze familietragedie keert Sorrentino terug naar zijn Napolitaanse jeugd in de jaren tachtig, de periode waarin de Argentijnse voetbalster Diego Maradona voor de club van Dries Mertens kwam voetballen. Net zoals zijn groot voorbeeld Federico Fellini dat in 'Amarcord' deed, maakt hij ook van ‘The Hand of God’, op het Filmfestival van Venetië bekroond met de Grote Juryprijs en de prijs voor het beste jonge acteertalent, een verbeeldingrijk en altijd verrassend patchwork. Zijn bruisend familiefresco, met centraal de 17-jarige knul Fabietto (Filippo Scotti) die filmmaker wil worden, kan je zowel zien als een heel persoonlijke coming-of-agefilm en als een prachtige liefdesverklaring aan de stad en zijn ouders.

Ontdek ‘The Hand of God’ vanaf 15 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. De film speelt momenteel ook in de bioscoop.

Selling Tampa

Vastgoedmakelaars en fans van luxueuze woningen op zonnige locaties moeten zeker kijken naar ‘Selling Tampa’. In deze gloednieuwe serie draait alles om Allure Realty, een volledig zwart en vrouwelijk makelaarskantoor dat langs de kust van Florida vooral deals op hoge hakken sluit. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij het door Sharelle Rosado, een gewezen militaire veteraan, gerunde kantoor. Anne-Sophie stelt bijvoorbeeld de loyaliteit van haar collega’s in vraag. Reno koestert dan weer ambities om haar eigen bedrijf op te starten.
Klinkt deze samenvatting een beetje alsof het er een is voor ‘Selling Sunset’, de populaire Netflixrealityserie waarin verleidelijke vrouwelijke makelaars in Los Angeles al roddelend en ruziënd luxueuze miljoenenvilla’s proberen te verpatsen? Logisch ook: ‘Selling Tampa’ is een spin-offserie die net zoals zijn grote voorbeeld inzet op veel stijlvolle kostuums, glamour, droomhuizen voor miljonairs en uiteraard de besognes en onderlinge competitie van vrouwelijke makelaren.

Ontdek ‘Sellng Sampa’ vanaf 15 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Puff Wonders of the Reef

Koraalriffen staan wereldwijd onder druk door de klimaatverandering. Dat ondervindt ook Puff, een babykogelvis die probeert te overleven aan het Groot Barrièrerif in Australië. Zijn buitengewone avonturen – het visje is bij zijn geboorte niet groter dan een vingernagel – staan centraal in ‘Puff Wonders of the Reef’, een documentaire over het microleven dat vaak voor het menselijk oog niet waar te nemen is op een van de meest diverse ecosystemen van de aarde. Voor de docu werden speciaal geavanceerde supermacrotechnieken ontwikkelt om de kijker onder te dompelen in de wereld van de wonderbaarlijke bewoners van het rif, het grootste in de wereld. De regie is in handen van Nick Robinson, de makers achter de bekroonde en prachtig gefotografeerde documentaires ‘Australia's Ocean Odyssey’, ‘Kakadu’ en ‘Life on the Reef’.

Ontdek ‘Puff Wonders of the Reef’ vanaf 16 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Emily in Paris S2

Netflix’ meest bekeken komische serie van 2020? ‘Emily in Paris’. De serie werd bedacht door Darren Star, de man achter ‘Sex and the City’, en kijkt niet naar een cliché of minder maar de hitserie heeft ondertussen een nieuwe push gegeven aan de baret-look en heeft zeker in Amerika dankzij de fantastische beelden van Parijs het imago bevestigd van de lichtstad als een plek waar iedereen altijd in chique designerpakjes rondloopt. In het tweede seizoen ligt het accent uiteraard opnieuw op Emily Cooper (Lily Collins), die ondertussen beter en beter ingeburgerd is in Parijs. Toch worstelt de expat nog altijd met de eigenaardigheden van het Franse leven. En na een driehoeksverhouding met haar buurvrouw en haar eerste echte vriend, is Emily vastbesloten om zich op haar werk te concentreren, al verloopt dat natuurlijk niet zoals gepland.

Ontdek ‘Emily in Paris’ vanaf 22 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Lost Daughter

De grote winnaar op de recente Gotham Awards was ongetwijfeld ‘The Lost Daughter’, het regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal. Haar adaptatie van de gelijknamige roman van Elena Ferrante won vier Gotham Awards, waaronder die voor Beste Speelfilm, Regie en Scenario. Het melodrama triomfeerde ook in de categorie Beste Actrice, waardoor hoofdrolspeelster Olivia Colman zich ook stilletjes mag gaan beginnen opmaken als een van de kandidaten voor een felbegeerd Hollywoodbeeldje want de Gotham Awards gelden als een soort aftrap van het Oscarseizoen. Colman schittert in ‘The Lost Daughter’ als Leda, een gescheiden letterkundige van middelbare leeftijd die tijdens een zomervakantie op een Grieks eiland terugblikt op de periode waarin ze haar man en twee jonge dochters inruilde voor een nieuwe liefde (Peter Sarsgaard). Ook al komt Lena misschien niet sympathiek over, toch slaagt regisseuse Gyllenhaal erin dat je ook met veel empathie naar deze moeder, een vat vol tegenstrijdigheden, gaat kijken.

Ontdek ‘The Lost Daughter’ vanaf 31 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top