FC Porto wil voor forse stunt zorgen tegen Atlético Madrid

UEFA Champions League | FC Porto speelt dinsdag om 21u tegen Atlético Madrid voor een plaats in de volgende ronde in de Champions League. De Portugezen zijn al jaren bijzonder goed bezig. Het parcours van FC Porto op het kampioenenbal mag gezien worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ajax wordt door sommigen aanzien als een club die wel eens een outsider kan zijn voor de eindzege in de Champions League. De Amsterdammers deden het twee jaar geleden al voortreffelijk en ook dit seizoen gaat het goed. Toch is FC Porto nog een stuk constanter dan de Nederlandse topclub.

Indrukwekkende transfers

De club weet met een slim transferbeleid telkens een bepaald niveau aan te houden. FC Porto weet ook als geen ander spelers af te leveren bij de Europese top. Danilo Pereira (16 miljoen euro, PSG), Alex Telles (15 miljoen euro, Manchester United), Eder Militao (50 miljoen euro, Real Madrid), Felipe (20 miljoen euro, Atlético Madrid), Diogo Dalot (22 miljoen euro, Manchester United) en André Silva (38 miljoen euro, AC Milan) zijn maar enkele grote uitgaande transfers van de afgelopen jaren. Luis Diaz is de volgende speler die een toptransfer kan versieren. Liverpool toonde al interesse. Volgens Transfermarkt wist Porto de afgelopen vijf seizoenen voor ruim 340 miljoen euro aan spelers te verkopen. Aan ingaande zijde gaf het ongeveer 170 miljoen euro uit. Dat werpt zijn vruchten af in eigen land (2 titels en 1 beker) en nog meer in Europa.

FC Porto kan zich immers voor de vierde keer in vijf jaar plaatsen voor de 1/8ste finales van de Champions League. Vorig jaar was Chelsea pas in de kwartfinales te sterk, in 2019 was Liverpool in hetzelfde stadium een brug te ver. FC Porto zou bij een plaatsing voor de volgende ronde dit jaar voor een forse stunt zorgen, want met Liverpool, Atlético Madrid en AC Milan zit het in een loodzware groep.

Winst is genoeg

De voormalige ploeg van Steven Defour en Laurent Depoitre heeft na vijf speeldagen vijf punten, Atlético Madrid en AC Milan hebben er vier. Liverpool is met vijftien punten al zeker van de kwalificatie. FC Porto heeft bij een zege zekerheid over de kwalificatie.

In de thuismatchen wisten de Portugezen al te winnen van AC Milan (1-0), Liverpool was echter veel te sterk met 1-5. Atlético Madrid beet in zijn thuismatch al de tanden stuk op FC Porto, want daar werd het 0-0. Kunnen de jongens van trainer Sergio Conceiçao (ex-Standard) tegen Atlético Madrid weer voor Europees succes zorgen?

Het programma van de zesde speeldag:

Dinsdag 7 december:

Woensdag 8 december:
Volg de UEFA Champions League, inclusief de wedstrijd tussen FC Porto en Atletico Madrid op 7 december vanaf 20u50, het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top