Luca Brecel (WS-40) heeft zich in het Engelse York voor de kwartfinales van het UK Championship geplaatst. Twee dagen nadat hij de Schot Stephen Maguire (WS-8) een 6-0 om de oren gaf, deed "The Belgian Bullet" tegen Anthony Hamilton (WS-56) amper minder goed. "The Sheriff of Pottingham" moest met 6-1 voor de bijl.
Brecel startte met twee breaks van 72 en mocht met een 4-0 voorsprong gaan rusten. Na de pauze kwam Hamilton met een 70 break op het scorebord. Brecel antwoordde met een 69 en maakte het vervolgens in het zevende frame klinisch af.

Twee keer eerder bereikte de 26-jarige Limburger de kwartfinales van het UK Championship, na het WK het belangrijkste rankingtoernooi van het seizoen: bij zijn debuut in 2012 en in 2016. Telkens waren de kwartfinales ook het eindstadium. In 2012 moest hij nipt met 6-5 de duimen leggen voor Shaun Murphy (WS-6), in 2016 was diezelfde Murphy met 6-1 te sterk.

Om een plaats in de halve finales neemt Brecel het deze keer op tegen Anthony McGill (WS-16). Die plaatste zich woensdag voor de kwartfinales door Jordan Brown (WS-33) met 6-3 te verslaan. Brecel speelde vier keer eerder tegen de 30-jarige Schot en trok telkens aan het langste eind. Op het UK Championship stonden de twee in 2015 in de tweede ronde al eens tegenover elkaar. Brecel won toen met 6-4. Als Brecel McGill opnieuw verslaat, wacht hem in de halve finales een duel met Kyren Wilson (WS-5) of Ronnie O'Sullivan (WS-3).