Wie wint IEM Winter?

Door Proximus

Deel dit nieuws

De laatste IEM-competitie van het jaar, Intel Extreme Masters Winter, begint vandaag. Aan het toernooi nemen elf uitgenodigde organisaties deel, aangevuld met vijf ploegen die zich via de verschillende regionale toernooien kwalificeerden. Wie wint de hoofdprijs van $100.000? Het antwoord ontdek je op 12 december, live op Pickx Esports en op televisie op Pickx Live.

Het competitieve CS:GO-seizoen van 2021 loopt ten einde. Er blijven nog twee grote evenementen over waar de beste teams ter wereld aan kunnen deelnemen: IEM Winter en de BLAST World Finals.

Maar voordat BLAST het jaar 2021 afsluit, mag IEM Winter ons de komende tien dagen vermaken. Twee maanden na IEM Fall, waar de Zweden van NiP de Europese editie wonnen, is de Intel Extreme Masters terug voor een wintereditie.

Geen NAVI op het programma

De 16 gekwalificeerde teams werden in groepen ingedeeld voor een groepsfase in een double elimination-format. De acht beste ploegen ontmoeten elkaar in de play-offs, waar één nederlaag zal leiden tot uitschakeling.

© ESL

Onder de deelnemers vinden we natuurlijk de vaste waarden van het circuit, zoals Astralis, Ninjas in Pyjamas, Team Liquid of Gambit Esports. Team Vitality zal ook aanwezig zijn. Goed nieuws voor de Fransen: ditmaal is er geen NAVI om hen in de weg te staan. De bijen toonden de laatste tijd een hoog niveau, ondanks de geruchten over het vertrek van een deel van de ploeg, maar struikelden telkens tegen de reus van de CIS-regio.

Ook G2 Esports moet zeker in de gaten gehouden worden tijdens de competitie. Dat team heeft ook goed gepresteerd in recente competities, en wordt versterkt door kennyS, de vervanger van nexa. De ploeg zou in de komende maanden kunnen veranderen, en is onlangs al gewijzigd met het vertrek van coach Malek. De spelers zullen in ieder geval genoeg tijd hebben om hun waarde te bewijzen op dit laatste ESL-evenement.

Het G2-roster tijdens de PGL Major in Stockholm – © HLTV

De grote finale wordt live uitgezonden op 12 december om 20.00 uur, hier op Pickx Esports, op tv op Pickx Live en op onze sociale netwerken. Tot dan kun je de competitie volgen op Pickx Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top